Εκτός ΑΝΕΛ η Κουντουρά, η υπουργός Τουρισμού. Το μήνυμα του Πάνου Καμμένου που έθεσε εκτός κόμματος την Έλενα Κουντουρά.

Εκτός ΑΝΕΛ η Κουντουρά όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter ο επικεφαλής του κόμματος και μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Καμμένος η κα Κουντουρά αποφάσισε να ανταλλάξει τη ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα.

«Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, άφησε αιχμές τόσο για την κα Κουντουρά όσο και για τον κ. Κόκκαλη. Πιο συγκεκριμένα, και οι δύο υπουργοί που είναι και βουλευτές δεν είχαν διευκρινίσει μέχρι πρότινος ποιες είναι οι προθέσεις τους, αν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση κι αν θα παραμείνουν στο υπουργείο.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος και στα δύο πρόσωπα ο ίδιος έδωσε την  υπουργική θέση, ενώ συγκεκριμένα για την Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι το τελευταίο διάστημα απουσιάζει και δεν έχουν επικοινωνία, προσθέτοντας ότι  «ξέχασε το κινητό της στον αστυνομικό της».

Απ΄τη μεριά της η Έλενα Κουντουρά δήλωσε στο ΑΠΕ, «θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση», τονίζοντας πως στηρίζει ξεκάθαρα την Κυβέρνηση.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον

Ολόκληρη η δήλωση της κα Κουντουρά:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Εκτός ΑΝΕΛ και ο Κόκκαλης

Λίγο μετά την ανακοίνωση της διαγραφής της Έλενας Κουντουρά από το κόμμα, εκτός ΑΝΕΛ τέθηκε και ο Βασίλης Κόκκαλης.

Η ανακοίνωση αυτή του Πάνου Καμμένου ήρθε λίγο μετά την δήλωση του κ. Κόκκαλη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης σε δήλωσή του αναφέρει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Κίνα, κάτι που σχολίασε έντονα ο Πάνος Καμμένος, ευχαρίστησε τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ για τη συνεργασία και δήλωσε πως «ο καθένας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται απ’ την κοινωνία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη:

«Η παρουσία μου στην Κίνα οφείλεται σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην οποία συμμετέχουν αξιωματούχοι τριών υπουργείων της Ελληνικής Κυβέρνησης, κατόπιν σχετικής, προ διμήνου, πρόσκλησης του Κινέζου Υπουργού Γεωργίας.

Σε ό, τι αφορά τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία και συνοδοιπορία όλα αυτά τα χρόνια, έχω να σχολιάσω πως ο καθένας μας έχει την προσωπική του πολιτική πορεία και κρίνεται από αυτή από την κοινωνία.

Από την πρώτη ημέρα της κοινής πορείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης της χώρας, ήταν σε όλους αντιληπτό ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωστόσο, η ίδια η ιστορία απέδειξε πως αυτά που μας ένωσαν αναδείχθηκαν ισχυρότερα από κάθε επιμέρους πολιτική διαφορά και μας οδήγησαν προ λίγων μηνών στην έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο.

Σε όλη αυτή την πορεία μου αρχικά ως βουλευτής και εν συνεχεία ως υφυπουργός, δεν έπαψα ποτέ να αναφέρομαι στην ανάγκη ομοθυμίας και εθνικής συνεννόησης. Ακολουθώντας πιστά αυτή την πολιτική στάση, υπηρέτησα και υπηρετώ καθημερινά μία κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να πετύχει, ότι δεν πέτυχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑ προηγούμενα χρόνια.

Έχω βαθιά πίστη πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της, με μία σειρά σπουδαίων μεταρρυθμίσεων και νόμων, που θα αποκαταστήσουν την κανονικότητα στη χώρα και θα απομακρύνουν κάθε σενάριο αποσταθεροποίησης.

Για το λόγο αυτό, θα παράσχω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Σε ποιους ποντάρει το Μαξίμου για τον στόχο των «151»

Photo: © AFP 2018 / Louisa Gouliamaki