Ένα μαχητικό Μιράζ 2000-5 κατέπεσε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σκύρου. Το μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέστρεφε από διαδικασία αναχαίτισης τουρκικού αεροσκάφους.

Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, το οποίο επέστρεφε από αναχαίτιση τουρκικού μαχητικού. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να εντοπιστεί ο πιλότος του αεροσκάφους, ο οποίος αγνοείται.

Στη διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών, πήραν μέρος δύο μαχητικά τύπου Μιράζ 2000-5. Τα δύο μαχητικά επέστρεφαν απ’ την επιχείρηση και ένα λεπτό πριν προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Σκύρου, ο πιλότος του δεύτερου Μιράζ ενημέρωσε πως αγνοείται το πρώτο μαχητικό.

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15 υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια Βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του», αναφέρει το Γενικό Επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή βόρεια απ’ τη Σκύρο προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να εντοπιστεί ο πιλότος, του οποίου η τύχη αγνοείται και δεν είναι γνωστό αν χρησιμοποίησε το σύστημα εκτόξευσης.

Ο Πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του χειριστή του αεροσκάφους

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχει πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ελικόπτερα Σινούκ και Puma.

Πιο συγκεκριμένα, η φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς την Σκύρο ενώ έχουν απογειωθεί επίσης ένα οργανικό ελικόπτερο, Super Puma της Σκύρου και της Χίου κι ένα Σινούκ της Αεροπορίας απ’ τα Μέγαρα.

Παράλληλα, ένα πλωτό μέσο θα φθάσει 9 ναυτικά μίλια βόρεια της Σκύρου, δηλαδή στο σημείο της πτώσης για να ξεκινήσουν οι υποθαλάσσιες έρευνες.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό μαχητικό στην περιοχή όπου κατέπεσε το ελληνικό αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Τα στρατιωτικά αεροπορικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα | Photos