Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Δεκέμβρη στις 07.10 στην έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Λυκαββητού και Σκουφά.

Στις 07.10 εξερράγη βόμβα στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί και έχει μεταφερθεί στο 401, όπως τραυματίστηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εξαιτίας της έκρηξης που σημειώθηκε στην διασταύρωση των οδών Λυκαβηττού και Σκουφά.

Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, όπως γίνεται συνήθως, και έτσι οι αρχές δεν είχαν τον χρόνο για να αποκλείσουν την περιοχή. Η περιοχή δεν ήταν αποκλεισμένη, έτσι κάτοικοι και περαστικοί περνούσαν ανενόχλητοι.

Ο εντοπισμός του κουτιού έγινε από τον νεωκόρο, ο οποίος το μετακίνησε από το μπροστά μέρος του ναού στο πλάι. Έπειτα, ειδοποίησε το αστυνομικό τμήμα Συντάγματος. Εκεί οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εξείχαν καλώδια από το κουτί.

Να αναφέρουμε ότι ο αστυνομικός φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας. Ο αστυνομικός δεν έχει τραυματιστεί βαριά, αλλά έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο στήθος. Ο νεωκόρος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Η γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν μέσα σε μεταλλικό κουτί. Από την έκρηξη έπεσαν μηχανάκια.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν 10 ημέρες είχε σημειωθεί έκρηξη και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Πολύ σημαντικές ζημιές στο κτίριο | Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος