Το Φθινόπωρο κάνει για τα καλά την εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα, καθώς μέχρι και την Τρίτη αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Αναλυτικά όσα αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί για τις επόμενες δύο ημέρες για κακοκαιρία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού:

Τη Δευτέρα 07/10/2019: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Την Τρίτη 08/10/2019 τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Διάβασε ακόμη:

Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή | Χαλάει από βδομάδα

Photo: Unsplash/Erik Witsoe