Αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου αναστολών. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρώην Υπουργός βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του για σοβαρούς λόγους υγείας, έτσι αποφυλακίζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Όπως έγινε γνωστό, οι συνήγοροι του πρώην Υπουργού επικαλέστηκαν βεβαίωση του ΚΕΠΑ, η οποία έκανε λόγο για 90% αναπηρία λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ελεύθερος μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Θυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κρατούμενων Κορυδαλλού για τοποθέτηση βηματοδότη.

Ο πρώην υπουργός, έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση από τους καρδιολόγους του νοσοκομείου Χαλκίδας, τελικά κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί από τις φυλακές Χαλκίδας στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού για την τοποθέτηση βηματοδότη.

Τον Οκτώβριο αποφασίστηκε η επιστροφή του Α. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή καθώς η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό για την υπόθεση με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η 20ετής ποινή κάθειρξης μειώθηκε κατά ένα χρόνο και ο πρώην υπουργός είχε κληθεί να εκτίσει τουλάχιστον το 1/5 της ποινής του:

https://ipop.gr/eidisis/epistrefi-sti-fylaki-o-akis-tsochatzopoulos/