Εκστρατεία για την κακομεταχείριση των γαϊδουριών στη Σαντορίνη

LIKE US ON FACEBOOK

Σε κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθητοποίησης προχώρησαν εθελοντές για την εξάλειψη της κακομεταχείρισης των γαϊδουριών και μουλαριών στη Σαντορίνη.

Τις τελευταίες εαρινές σεζόν ο τουρισμός στα κυκλαδίτικα νησιά όλο και αυξάνεται. Παράλληλα με την αύξηση του τουρισμού, τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη νιώθουν την πλήρη εκμετάλλευση των εμπόρων.

Την εκμετάλλευση αυτή τείνει να αποτρέψει και φέτος ο Guardian δημοσιεύοντας το μήνυμα: «Βάλτε τον εαυτό σας στις οπλές τους». Το μήνυμα αυτό έχει σκοπό να ταρακουνήσει τους τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο το διαμάντι των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση αυτή γίνεται, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πολλά γαϊδουράκια στη Σαντορίνη με τραύματα στην σπονδυλική στήλη τους που αποκομίζουν από το συνεχές κουβάλημα υπέρβαρων ατόμων. Για την ακρίβεια, τα γαϊδουράκια αυτά εδώ και πολύ καιρό μεταφέρουν ανθρώπους από το λιμάνι στον κεντρικό οικισμό, δηλαδή μια απόσταση 400 μέτρων.

Στη βάναυση αυτή εκμετάλλευση των μουλαριών θέλει να βάλει «stop» και ο δήμαρχος του νησιού που με δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη για φροντίδα στα γαϊδουράκια που αποτελούν μέρος της παράδοσης του νησιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η εκστρατεία πρόκειται να ξεκινήσει. Εκπρόσωποι από τη διεθνή ένωση κρουαζιέρας ήταν εδώ στο γραφείο την προηγούμενη εβδομάδα και υποσχέθηκαν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση (για το πρόβλημα), ενώ από την πλευρά μας θα μοιράσουμε φυλλάδια με πληροφορίες. Τα μουλάρια και τα γαϊδούρια είναι κομμάτι της παράδοσής μας. Οι νεότεροι ιδιοκτήτες, ειδικά, έχουν καταλάβει πως τα ζώα χρειάζονται φροντίδα».

Να υπενθυμίσουμε επίσης πως σύμμαχοι του δημάρχου του νησιού είναι και οι εταιρείες κρουαζιέρας που θα λάβουν μέρος σ’ αυτή την εκστρατεία.

«Το να ζητάμε από τους επιβάτες μας ‘να βάλουν τον εαυτό τους στις οπλές τους’ είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου βιωσιμότητας προορισμού που έχουμε για το νησί», ήταν τα λόγια της Μαρίας Δεληγιάννη που είναι αντιπρόσωπος ανατολικής Μεσογείου της CLIA, μεγαλύτερης διεθνούς ένωσης κρουαζιέρας.

Θυμίζουμε τι είχε αποφασιστεί πέρυσι:

Σαντορίνη: Μέτρα και αποφάσεις για να προστατευτούν τα γαϊδουράκια

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved