Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Πριν την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ στις 2:35 π.μ., είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον ιστότοπο “Zougla” και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Συγκεκριμένα, άγνωστος ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΪ σε 45 λεπτά, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Η ισχυρή έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ έγινε επί της Εθνάρχου Μακαρίου και προκάλεσε υλικές ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η στιγμή της έκρηξης:

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σάκο. Εκτιμάται ότι οι δράστες της επίθεσης πέρασαν από το σημείο, άφησαν τον σάκο και απομακρύνθηκαν.

Ευτυχώς, η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την Αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτήριο, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Τροχαία διέκοψε αμέσως και την κυκλοφορία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Ακόμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Στο σημείο που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Για «προμελετημένο χτύπημα» των τρομοκρατών, με ενισχυμένη εκρηκτική ύλη πιθανότατα στρατιωτικού τύπου, κάνουν λόγο αστυνομικές πηγές στις πρώτες εκτιμήσεις τους για την βομβιστική επίθεση, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης.

Στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού μετέβη και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη.

Οι δηλώσεις Γεροβασίλη

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη και δεν απειλείται», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «πρέπει να το σκεφτούν καλά όλοι όσοι αφήνουν διαδρόμους για να περνούν φωνές τρομοκρατίας ή φασισμού».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως είναι εδώ (σ.σ. στο σημείο της έκρηξης) από την πρώτη στιγμή, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα γεγονός που τραυματίζει τη Δημοκρατία.

Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης

Διαβάστε ακόμα:

Πού στρέφονται οι έρευνες για τη βόμβα έξω απ’ το σπίτι του Ντογιάκου