Στην απόφαση να σταματήσει την πρόσβαση του Julian Assange στο Ίντερνετ προχώρησε η Κυβέρνηση του Ισημερινού, αποκλείοντας τον ιδρυτή του WikiLeaks από κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ο λόγος για τον οποίο έκοψαν το Ίντερνετ στον Julian Assange είναι οι αναρτήσεις του στα social media, οι οποίες «μπορεί να βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας», όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση του Ισημερινού.

Πρόσφατα, ο Julian Assange σε αναρτήσεις του αναφέρθηκε στη διπλωματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Λονδίνου και της Μόσχας, αλλά και στην καταστολή των αυτονομιστών στην Καταλονία, παρά το ότι η Κυβέρνηση του Ισημερινού του είχε ζητήσει να μην κάνει αναφορές σε πολιτικά θέματα, τα οποία μπορούν να τη φέρουν σε δύσκολη θέση στο πεδίο της διπλωματίας.

«Το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή διότι ο Assange δεν τήρησε τη γραπτή δέσμευση που είχε αναλάβει έναντι της Κυβέρνησης στα τέλη του 2017, βάσει της οποίας ήταν υποχρεωμένος να μην αναρτά μηνύματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως στην ανακοίνωση δεν γίνεται ξεκάθαρο ποιοι τρόποι επικοινωνίας του Assange αποκλείστηκαν, όμως, τονίζεται πως έκοψαν το Ίντερνετ στον Julian Assange.

Πηγή προσκείμενη στον WikiLeaks πάντως τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία «εγκατέστησαν συσκευές παρεμβολής μέσα στην πρεσβεία την Τρίτη για να εμποδίσουν τον Assange ν’ αναρτά μηνύματα στο Twitter και να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου γενικά».

Η ίδια πηγή ενημέρωσε πως η Κυβέρνηση του Ισημερινού διέταξε τους διπλωμάτες της ν’ αρνούνται να επιτρέπουν σε επισκέπτες που θέλουν να δουν τον Julian Assange την είσοδο στην πρεσβεία της χώρας.

«Η Κυβέρνηση του Ισημερινού ενημέρωσε δικηγόρο του Assange ότι ο εντολέας του οφείλει να σταματήσει να κάνει σχόλια για την Καταλονία και να διαγράψει μια συγκεκριμένη ανάρτηση που έκανε για το θέμα. Όμως ο Assange αρνήθηκε να συμμορφωθεί», σχολίασε, τέλος, η ίδια πηγή.

Δείτε εδώ την ανάρτηση του Julian Assange στα αρχαία ελληνικά που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό.