Η περιπέτεια ενός παιδιού 12 χρονών και η αγωνία των γονιών του που πίστευαν πως είναι στο σχολείο του στο Σίδνεϊ και πήγαν να το παραλάβουν απ’ το…Μπαλί!

Το ταξίδι του παιδιού στο Μπαλί ήταν κάτι παραπάνω από μη προγραμματισμένο. Η ιστορία που ακολουθεί μας διδάσκει ότι το πείσμα των μικρών παιδιών μπορεί μερικές φορές να ξεπεράσει κάθε όριο.

Το δωδεκάχρονο αγόρι τσακώθηκε με τους γονείς τους και αποφάσισε να κάνει κάτι που είχε περάσει απ’ το μυαλό όλων μας όταν ήμασταν σ’ αυτή τη τρυφερή ηλικία. Να φύγει απ’ το σπίτι. Παρόλα αυτά, αντί να προτιμήσει την αγαπημένη του θεία προτίμησε να επισκεφθεί το μαγευτικό Μπαλί.

Ο μικρός “ταξιδιώτης” πήρε τις πιστωτικές κάρτες των γονιών του και έβαλε σε εφαρμογή το “σχέδιο” του. Ξεγέλασε την γιαγιά του για να μπορέσει να πάρει το διαβατήριο του και ξεκίνησε κανονική έρευνα αγοράς.

Βρήκε την αεροπορική εταιρία της επιλογής του, που επέτρεπε δηλαδή σε ανήλικους να ταξιδεύουν ασυνόδευτοι, έκλεισε εισιτήρια και στη συνέχεια βρήκε και δωμάτιο ξενοδοχείου στο Internet.

Μόλις έφτασε η μέρα της αναχώρησης, το μικρό παιδί είπε στους γονείς του πως φεύγει για το σχολείο. Το σχολείο , όμως, ήταν το τελευταίο που τον απασχολούσε.

Πήρε το σκούτερ του και πήγε στον κοντινότερο σταθμό του τρένου.
Το τρένο τον μετέφερε στο αεροδρόμιο όπου η πτήση του τον περίμενε. Χωρίς κανένας να καταλαβαίνει πως και γιατί κατάφερε να βγει απ’ τη χώρα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα!

Μάλιστα, η πτήση του δεν ήταν καν απευθείας. Το δωδεκάχρονο αγόρι αποβιβάστηκε στο Περθ με σκοπό να προλάβει την ανταπόκριση του για τον εξωτικό προορισμό της Ινδονησίας.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν ένας υπάλληλος στο αεροδρόμιο του Περθ που του ζήτησε να επιδείξει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει πως είναι άνω των 12 ετών.

Ο νεαρός ταξιδιώτης είπε:

Ζήτησαν τη μαθητική μου ταυτότητα και το διαβατήριό μου για να αποδείξω πως είμαι μαθητής γυμνασίου

Ο δωδεκάχρονος πέρασε αρκετό χρόνο στο ξενοδοχείο All Seasons, στο Μπαλί, όπου ισχυριζόταν πως περίμενε την μεγαλύτερη αδερφή του, στους υπαλλήλους που από ένα σημείο και έπειτα άρχισαν να είναι καχύποπτοι.

Όταν οι γονείς του ενημερώθηκαν απ’ το σχολείο πως το παιδί τους δεν είχε πάει εκείνη την ημέρα, η περιπέτεια του μικρού τελείωσε με την μητέρα του να παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για Μπαλί.

Το σχόλιο του δωδεκάχρονου;

Πάντα ήθελα να πάω σε μία περιπέτεια

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδι στο εξωτερικό; Τα apps που χρειάζεσαι στο κινητό σου!