Εκκενώθηκε παραλία στο Πόρτο Ράφτη

LIKE US ON FACEBOOK

Εκκενώθηκε παραλία στο Πόρτο Ράφτη, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη για τους λουόμενους. Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η παραλία Πανόραμα στο Πόρτο Ράφτη, δίπλα στο Αυλάκι, λόγω κινδύνου να αποκολληθεί βράχος.

Εκκενώθηκε παραλία στο Πόρτο Ράφτη, καθώς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα mesogianews.gr, μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αποκολληθεί ένας βράχος στην παραλία «Πανόραμα» και να πέσει πάνω στους λουόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου παρενέβη και ειδοποίησε το Λιμεναρχείο προκειμένου αυτό να προχωρήσει αμέσως στην εκκένωση της παραλίας, ενώ την ίδια στιγμή ειδοποιήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του, το μεσημέρι της Κυριακής, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, ζήτησε απ’ τους πολίτες να μην πλησιάσουν το σημείο για τις επόμενες 10 ημέρες τουλάχιστον, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Αναλυτικά ο κ. Μεθενίτης ανέφερε ότι: «Κάνουμε κατεπείγουσα έκκληση, σε δημότες και συμπολίτες, για κοινοποίηση της παρούσας ανακοίνωσης, καθώς και την συνειδητοποίηση της ανάγκης, κανείς συμπολίτης η παραθεριστής, τουλάχιστον για τις επόμενες 10 ημέρες, να μην κάνει μπάνιο, στην συγκεκριμένη παραλία, μέχρι να αποκατασταθεί η αναγκαία ασφάλεια».

Photo: Unsplash/Ameen Fahmy

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved