Έκδοση ΑΜΚΑ ξανά στα ΚΕΠ

LIKE US ON FACEBOOK

Με νέα αναλυτική εγκύκλιό του, το υπουργείο Εργασίας ενημερώνει πως είναι και πάλι δυνατή η έκδοση ΑΜΚΑ στα ΚΕΠ. Αυτό ισχύει απ’ την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Οι πολίτες μπορούν πλέον να επισκέπτονται τα ΚΕΠ για την έκδοση ΑΜΚΑ, αλλά και για τη μεταβολή των στοιχείων τους.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες αλλά και αναλυτικό πίνακα ανά κατηγορία δικαιούχου, διασφαλίζοντας τα ΚΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία της εφαρμογής.

Μ’ αυτό τον τρόπο, λήγει η αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα έκδοσης και μεταβολής στοιχείων ΑΜΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει την 21 Ιουνίου 2019 λόγω της έλλειψης ρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου και εγκυκλίων, που άφηνε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους ΚΕΠ και δημιουργούσε δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «προχωρήσαμε αποφασιστικά στη ρύθμιση σαφούς και δίκαιου νομοθετικού πλαισίου για την έκδοση του ΑΜΚΑ, του ισόβιου αριθμού εργασιακής και υγειονομικής ταυτοποίησης όλων των ανθρώπων που εργάζονται και διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας».

Όπως είπε, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη μ’ ένα άναρχο περιβάλλον που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση με μια βλαπτική εγκύκλιο της τελευταίας στιγμής, η οποία άφηνε εκτεθειμένους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ με την άνευ όρων χορήγηση ΑΜΚΑ προς όλους.

Εμείς καταργήσαμε αυτή την επικίνδυνη εγκύκλιο και, ακολούθως, προχωρήσαμε τάχιστα στην αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου δίνονται σαφείς, διάφανες και νόμιμες οδηγίες στα ΚΕΠ και στον ΕΦΚΑ για την έκδοση του ΑΜΚΑ. Δώσαμε τα απαραίτητα εφόδια στους λειτουργούς του κράτους να παρέχουν αξιόπιστες, διάφανες και γρήγορες υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας. Όλα αυτά επετεύχθησαν σε ελάχιστο χρόνο χάριν της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και της άριστης συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων και, φυσικά, και των υπαλλήλων των ΚΕΠ τους οποίους ευχαριστώ προσωπικά

Διαβάστε εδώ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ΑΜΚΑ:

Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για ν’ αποκτήσεις ΑΜΚΑ;
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved