Έκανε ένεση σε έγκυο με χρησιμοποιημένη σύριγγα | Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

LIKE US ON FACEBOOK

Διαβάζοντας τον τίτλο σκέφτεσαι απλά “πώς είναι δυνατόν;”. Πώς είναι δυνατόν να κάνεις ένεση με χρησιμοποιημένη σύριγγα. Κι, όμως, αυτό συνέβη στο νοσοκομείο Κρήτης. Σε εξέλιξη η ένορκη διοικητική εξέταση για τη νοσηλεύτρια.

Ένεση με χρησιμοποιημένη σύριγγα έκανε μια νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, σε μια εγκυμονούσα. Ένα ακόμη ιατρικό λάθος, ένα τραγικό λάθος για το οποίο διετάχθη ΕΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας neakriti.gr, η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια το βράδυ της Παρασκευής (21/06) έκανε ένεση σε εγκυμονούσα, με σύριγγα την οποία νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει στην καρκινοπαθή ασθενή η οποία νοσηλευόταν στο διπλανό κρεβάτι. Ένα ιατρικό λάθος που θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για την εγκυμονούσα που πήγε απλώς να κάνει τις εξετάσεις της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Κρήτης, πήρε την άδεια και χρησιμοποιημένη σύριγγα και την έβαλε στην κοιλιά της εγκύου για να κάνει τις εξετάσεις της. Η γυναίκα που το συνειδητοποίησε τελευταία στιγμή και βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, τρόμαξε -όπως είναι λογικό- πως μπορεί να έχει μεταδοθεί μια οποιαδήποτε ασθένεια τόσο στην ίδια όσο και στο έμβρυο που κυοφορεί.

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η γυναίκα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ιολογικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν αρνητικές, ωστόσο τέθηκε σε εφαρμογή και το Πρωτόκολλο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις και ορίζει ιατρική παρακολούθηση του ατόμου, για διάστημα έξι μηνών, εξαιτίας και της ουσίας που είχε χορηγηθεί νωρίτερα στην καρκινοπαθή ασθενή.

Πού αποδίδει η νοσηλεύτρια το λάθος; Σε αφηρημάδα; Σε φόρτο εργασίας, όπως είπε η ίδια όταν κλήθηκε να εξηγήσει πώς έγινε το περιστατικό αυτό. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην Κρήτη διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved