Σε λίγο καιρό θα ξεχάσουμε όσα ξέραμε για τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ για τα Μέσα Μαζικής Μεταφορές. Έρχονται αλλαγές, πολύ πιο συμφέρουσες για το επιβατικό κοινό.

Εισιτήρια στα ΜΜΜ με βάση την απόσταση αναμένεται να έρθουν μέσα στο επόμενο διάστημα, με την Αττική να χωρίζεται γι’ αυτό τον σκοπό σε πέντε ζώνες.

Οι τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΑ θα αλλάξουν και θα πληρώνουμε με βάση την απόσταση που θα διανύουμε κάθε φορά. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια του ΟΑΣΑ θα έχουν αναλογική χρέωση με βάση την απόσταση που διανύει ο επιβάτης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι χρεώσεις θα είναι πολύ χαμηλότερες για κάποιον που θα διανύει μικρές αποστάσεις. Φυσικά, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή του εισιτηρίου.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, πλέον κάποιος που κάνει τη διαδρομή Σύνταγμα-Δουκ. Πλακεντίας δεν θα πληρώνει το ίδιο με κάποιον που πάει από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι, καθώς στη δεύτερη περίπτωση η απόσταση είναι πολύ μικρότερη.

Ο πέντε ζώνες στις οποίες θα χωριστεί η Αττική:

  • Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας, το κέντρο του Πειραιά και τους κοντινούς δήμους.
  • Η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τα βόρεια προάστια όπως η Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά, αλλά και τα νότια προάστια όπως τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα.
  • Η τρίτη ζώνη θα περιλαμβάνει τον ανατολικό και τον δυτικό τομέα της Αττικής.
  • Η τέταρτη ζώνη το αεροδρόμιο, το οποίο έχει ήδη διαφορετική χρέωση.
  • Η πέμπτη ζώνη θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν τα εισιτήρια στα ΜΜΜ | Πώς θα διαμορφωθούν οι ζώνες

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC