Εάν είσαι νέος μηχανικός που τώρα ξεκινάς την εργασιακή σου σταδιοδρομία, μην χάνεις άλλο χρόνο και κάνε αίτηση στο «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS.

Οι αιτήσεις για το ανανεωμένο πρόγραμμα της MYTILINEOS ξεκίνησαν κι αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος, διάβασε παρακάτω γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι για σένα.

Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS, που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους και τις νέες μηχανικούς που ξεκινούν την εργασιακή τους σταδιοδρομία, μπαίνει σε νέα εποχή και επεκτείνεται στις Κεντρικές Λειτουργίες και Υπηρεσίες της εταιρείας και σε όλους τους Τομείς Δραστηριότητάς της (Μεταλλουργία, Ενέργεια, Κατασκευές). 

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν μια ολοκληρωμένη εργασιακή εμπειρία, η οποία θα αποτελέσει το έναυσμα για μία επιτυχημένη επαγγελματική καριέρα.

Η πρωτοβουλία της MYTILINEOS επιδιώκει να δημιουργήσει ένα πρότυπο και υψηλού επιπέδου «Σχολείο Μηχανικών», που θα τροφοδοτεί σταθερά την ελληνική βιομηχανία και επιχειρηματικότητα του αύριο, με ταλαντούχα και ικανά στελέχη. 

Μετά από τρεις επιτυχημένους κύκλους, το πρόγραμμα πλέον έχει εδραιωθεί, ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι οι συμμετέχοντες δηλώνουν πως αποκόμισαν σημαντικά οφέλη, ενώ εντάχθηκαν πολύ σύντομα στην αγορά εργασίας, λόγω της σημαντικής εμπειρίας που απέκτησαν.

Μηχανικοί στην Πράξη

“Μηχανική είναι η «τέχνη» του να λύνεις
προβλήματα, με ό,τι και αν σχετίζονται αυτά”

Κώστας Πανόπουλος
Supply and Operations, Τομέας Εμπορίας Φυσικού Αερίου

Συγκεκριμένα, από το 2014, που εγκαινιάστηκε ο πρώτος κύκλος και για τους επόμενους δύο, νέες και νέοι μηχανικοί είχαν την ευκαιρία να εργασθούν σε πραγματικές συνθήκες, μέσω 12μηνης έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Αλουμίνιον της Ελλάδος, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. 

Γιατί το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους και τις νέες μηχανικούς;

Λόγω της μοναδικής ευκαιρίας που τους προσφέρει ώστε:

 • να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, 
 • να αποκτήσουν εμπειρία, γνώση και τεχνογνωσία σχετικά με την λειτουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος 
 • να βρουν άμεσα εργασία μετά τη λήξη του προγράμματος, είτε στην ίδια τη MYTILINEOS, είτε στην ελληνική και διεθνή αγορά και 
 • να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους, αλλά και το εισόδημά τους. 

Με την επέκταση του Προγράμματος στο σύνολο των δραστηριοτήτων της MYTILINEOS, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν σημαντική εμπειρία σε μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από σύνθετα και απαιτητικά έργα. 

Μηχανικοί στην Πράξη

___________________________________________________________________________________________________________________________

“Μηχανικός σημαίνει να πηγαίνεις την επιστήμη
και την ανθρωπότητα μπροστά”

Γιάννης Παπασπύρος
HR Business Partner, Τομέας Μεταλλουργίας

Πώς το Πρόγραμμα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς εργασίας

Η MYTILINEOS με το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» συμβάλλει ενεργά στην υγιή ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς εργασίας, ενώ έχει ως στόχο να περιορίσει το χάσμα δεξιοτήτων που υπάρχει ανάμεσα στην αγορά και στην θεωρία της εκπαίδευσης.

Το όραμα του Προγράμματος είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων μηχανικών ως μία ευκαιρία προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, που θα τους αποτρέψει από το να αναζητήσουν ανάλογες ευκαιρίες στο εξωτερικό, στηρίζοντας την εθνική οικονομία. 

Τα κριτήρια για τους υποψηφίους

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια: 

 • Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού όπως για παράδειγμα Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι/Μεταλλουργοί ή Πολιτικοί Μηχανικοί.
 • Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών / MBA (επιθυμητά)
 • Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας
 • Άριστες δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Windows, MS  Office)
 • Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των 3 ετών
 • Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας, όπου  δραστηριοποιείται η MYTILINEOS
 • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους 

Πώς γίνεται η διαδικασία επιλογής;

Η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τεστ ικανοτήτων σε ηλεκτρονική μορφή, συμμετοχή στο Κέντρο Αξιολόγησης, συνεντεύξεις, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της MYTILINEOS. Στο ανανεωμένο πλέον «Μηχανικοί στην Πράξη» θα επιλεχθούν περισσότεροι μηχανικοί από τα προηγούμενα προγράμματα και θα εκτεθούν σε όλη τη δραστηριότητα της εταιρείας. 

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το βιογραφικό τους έως τις 21 Ιουλίου 2019, στην ιστοσελίδα http://engineersinaction.mytilineos.gr/el όπου μπορούν να βρουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα. 

Το Πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth Reinforcement Acceleration) του CSR Hellas, στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.