Εισαγγελική έρευνα για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα μετά την δημοσιοποίηση της συνομιλίας των δύο για το δάνειο των 100.000 ευρώ του πρώτο από την ATTICA BANK.

Την εισαγγελική έρευνα για τη συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελου Ιωαννίδη, θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για το ζήτημα, προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε  η συνομιλία χωρίς συναίνεση, κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά  μέσα ενημέρωσης.

Εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι εάν προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή έγινε από τον κ. Πολάκη, τότε, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή προκειμένου να προβεί στις δικές της ενέργειες καθώς η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να διερευνήσει την εμπλοκή υπουργού.

Να σημειώσουμε πως ο Παύλος Πολάκης, υποστήριξε πως δεν κατέγραψε τη συνομιλία. Συγκεκριμένα τόνισε πως «είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κ. Στουρνάρα».

Είναι αλήθεια ότι τηλεφώνησα στον κύριο Στουρνάρα. Είναι αληθές το περιεχόμενο της συνομιλίας έτσι όπως μεταφέρθηκε χθες στην ιστοσελίδα Ντοκουμέντο. Είναι απολύτως ψευδές ότι κατέγραψα την συνομιλία μας ή ότι απείλησα τον κο Στουρνάρα

Απ’ τη μεριά του, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε πως γίνεται προσπάθεια από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να παρέμβει στον τρόπο που ο ίδιος ασκεί τα καθήκοντά του, χαρακτηρίζοντας τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη «βάναυση θεσμική εκτροπή».

Να σημειωθεί πάντως, πως με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης.

Διαβάστε την τοποθέτηση από το Μέγαρο Μαξίμου:

Η απάντηση του Μαξίμου για την συνομιλία Στουρνάρα-Πολάκη

Με πληροφορίες απ’ το dikastiko.gr.
Photo: Eurokinissi