Η εξαφάνιση του φαντάρου στο πλοίο είναι μια υπόθεση που ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί και μετά από περίπου 4 μήνες, έρχονται νέες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Η εξαφάνιση του φαντάρου, Τάκη Κολλιαδέλη, σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου και εκδόθηκε και το σχετικό Missing Alert. Σχεδόν 4 μήνες μετά, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο τούνελ», ένας οδηγός ταξί ισχυρίστηκε πως ο φαντάρος είναι ζωντανός, καθώς ο ίδιος στις 28 Ιουνίου τον μετέφερε από το λιμάνι του Πειραιά στα ΚΤΕΛ Λιοσίων, καθώς του είπε ήθελε να πάει Χαλκίδα όπου και διέμενε.

Σύμφωνα με τον οδηγό ταξί, ο Τάκης Κολλιαδέλης του είπε πως πήρε αναβολή απ’ τον στρατό λόγω οικογενειακών προβλημάτων ενώ του είπε χαρακτηριστικά πως περίμενε τηλεφώνημα από τους φίλους του για να του δώσουν χρήματα, καθώς εκείνος δεν είχε.

Ο οδηγός, περιέγραψε στην εκπομπή ότι ο νεαρός φορούσε σκούρου χρώματος μπλούζα, πράσινα σκούρα αθλητικά παπούτσια, είχε ύψος 1.80 και είχε περασμένο στον ώμο του έναν μικρό σάκο.

Εντύπωση προκαλεί  το γεγονός πως ο μάρτυρας είπε πως τον συνάντησε πάλι τυχαία στις αρχές Οκτωβρίου σε μια καφετέρια στην περιοχή της Δάφνης και μάλιστα τον κέρασε και καφέ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που κάλεσε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και έδιναν πληροφορίες για καταστήματα και εργαζόμενους στην περιοχή που περιέγραψε ο οδηγός ταξί.

Να υπενθυμίσουμε πως ο 23χρονος φαντάρος, Τάκης Κολλιαδέλης εξαφανίστηκε στις 27 Ιουνίου, μυστηριωδώς εν πλω στο «Νήσος Ρόδος» κατά την επιστροφή του απ’τη Χίο -όπου υπηρετούσε- στον Πειραιά.

Όσα δήλωσε ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε στο πλοίο

Στην εκπομπή μίλησε και ο φαντάρος που τον είδε τελευταία φορά στο πλοίο. Όπως είπε οι δυο τους γνωρίστηκαν στο στρατόπεδο περίπου έναν μήνα πριν την εξαφάνισή του και έκαναν παρέα.

Έφυγαν μαζί στις 7 το απόγευμα από το στρατόπεδο και πήγαν στο λιμάνι, έφαγαν και συνάντησαν ξεχωριστά κάποιους γνωστούς φαντάρους και στη συνέχεια μπήκαν στο πλοίο για Πειραιά.

Σύμφωνα με τον φαντάρο, μπήκαν στο πλοίο, έστρωσαν τους υπνόσακούς τους σε ένα από τα εσωτερικά σαλόνια και βγήκαν στο κατάστρωμα για να καπνίσουν.  Μετά από μισή ώρα, του είπε ότι θα πάει για ύπνο και ο Τάκης του απάντησε ότι θα πήγαινε λίγο πιο αργά.

Το καράβι έφτασε στις επτά το πρωί στον Πειραιά, όταν κάποιος από το πλήρωμα πήγε να ξυπνήσει τον συνταξιδιώτη του νεαρού φαντάρου. Αφού συνειδητοποίησε πως δεν βλέπει πουθενά τον φίλο του, τον πήρε τηλέφωνο και στα δύο του κινητά αλλά ήταν απενεργοποιημένα.

Στην αρχή σκέφτηκε πως έφυγε και ξέχασε τα πράγματά του. Πήρε την τσάντα του που ήταν ανοιχτή και τον υπνόσακό του, τον αναζήτησε στο κατάστρωμα, αλλά δεν τον βρήκε πουθενά.  Περίμενε έξω από το πλοίο και όταν κατέβηκε και ο τελευταίος επιβάτης ενημέρωσε το πλήρωμα ότι είχε εξαφανιστεί ο φίλος του.

Διαβάστε επίσης:

Εξελίξεις: Δύο ύποπτοι για την εξαφάνιση του 23χρονου φαντάρου