Μετά τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα, ο οποίος προαναγγείλει ότι θα μπει τέλος τα πανηγύρια, ήρθε και η επιβεβαίωση.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως μπαίνει τέλος μέχρι το τέλος Ιουλίου στη διεξαγωγή των πανηγυριών, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, αποφασίστηκε να υπάρξει εισήγηση στην κυβέρνηση να σταματήσουν οι τοπικές εκδηλώσεις, αλλά και να αυξηθούν οι έλεγχοι ειδικά στα σημεία εισόδου της χώρας.

Το τέλος τα πανηγύρια και οι υπόλοιπες αποφάσεις της Επιτροπής:

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση:

  • Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου
  • Την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας
  • Την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες

Οι ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα

  1. Ένταση στοχευμένων ελέγχων στον Προμαχώνα
  2. Ένταση ελέγχων στις πύλες εισόδου από την Αλβανία
  3. Οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο “ανοίγουν” στις 15 Ιουλίου με αρνητικό τεστ, ενώ με Σουηδία το άνοιγμα πάει για 22 του μήνα και για τις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα, και πάλι με αρνητικό τεστ.
  4. Για τα πανηγύρια και τις μαζικές εκδηλώσεις εξετάζεται η απαγόρευση μέχρι το τέλος του Ιουλίου, με την απόφαση να λαμβάνεται από τους λοιμωξιολόγους.

“Ήδη από την Πέμπτη μέχρι και χθες 12 Ιουλίου διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά”, ενημέρωσε ο κ. Πέτσας και εξήγησε την ανάγκη να μην γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας.

Διάβασε ακόμα:

Τα τέσσερα νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Οι πτήσεις από Βρετανία και τα πανηγύρια

Photo: Freepik