Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του την ημερομηνία των εκλογών.

Είναι οριστικό: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές, όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν τελικά στις 7 Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε ειπωθεί ως πιθανότερη ημερομηνία, «για να μην διαταραχθεί η διαδικασία των (σχολικών) εξετάσεων».

Tονίζεται ότι τις τελευταίες ώρες ο Πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις για κάλπες στις 7 Ιουλίου με κυριότερα επιχειρήματα την επιπλέον μία εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, καθώς και πως θα έχουν τελειώσει οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μετά τον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», ενώ πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα που μας έστειλε».

Σχετικά με τη διάλυση της Βουλής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως θα γίνει «στη βάση της μη διαταραχής της δημοσιονομικής πορεία της χώρας από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», τονίζοντας πως δεν θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση, παρά μόνο η παραδοσιακή αλλαγή στον υπουργό Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει ο εκλογικός νόμος, το μικρότερο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της προκήρυξης εκλογών και της διεξαγωγής τους είναι 24 ημέρες.

Διαβάστε ακόμα:

«Φαβορί» για Ευρωβουλή ο Ζαγοράκης