Είναι οριστικό: Ανοίγουν τα διαγνωστικά κέντρα

LIKE US ON FACEBOOK

Πάρθηκε η απόφαση για τα διαγνωστικά κέντρα, μετά από πολύωρες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις. Τι αποφασίστηκε τελικά;

Η απόφαση για τα διαγνωστικά κέντρα πάρθηκε μετά από πολύωρες συζητήσεις των εκπροσώπων με τα στελέχη απ’ το υπουργείο Υγείας. Τελικά, αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων και τα διαγνωστικά κέντρα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πώς θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Όπως αποφασίστηκε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλούνται να καταβάλλουν εκτός απ’ το 15% και το υπόλοιπο 85%. Δηλαδή, οι ασφαλισμένοι θα αποπληρώνουν όλο το ποσό και το 85% θα τους επιστρέφεται απ’ τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Οι ασφαλισμένοι με τις σχετικές αποδείξεις θα απευθύνονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και θα ζητούν την επιστροφή των χρημάτων που δικαιούνται.

Παράλληλα, από αυτή τη νέα μορφή κινητοποιήσεων εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες, ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιμετωπίζουν κάποιο οξύ πρόβλημα υγείας, όπως καρκινοπαθείς και άλλοι.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, 40 εκπρόσωποι των διαγνωστικών στον Ιατρικό Σύλλογος της Αθήνας είχαν συναντηθεί με τον Γιώργο Πατούλη, προκειμένου να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενά τους βήματα.

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν ήδη από σήμερα το απόγευμα στις 5 μέχρι τις 8, ώστε να δώσουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ θα απέχουν από τα λοιπά καθήκοντά τους.

Οι συζητήσεις χθες Τρίτη με τον υπουργό Υγείας δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, καθώς υπήρξαν έντονες διαφωνίες απ’ την πλευρά των εκπροσώπων των διαγνωστικών εργαστηρίων καθώς είπαν ότι εκκρεμούσαν νομικά ζητήματα που θα έπρεπε να εξεταστούν. Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είχε πει ότι παρουσιάστηκε μια βελτιωμένη δέσμη προτάσεων με βάση την οποία εκτός από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί ως προσαύξηση για το 2019 ενισχύεται με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ ο κλειστός προϋπολογισμός των εργαστηρίων για το τρέχον έτος.

Διαβάστε τι είχε προηγηθεί:

Κρίσιμη συνάντηση με υπουργό Υγείας για τα διαγνωστικά κέντρα

Photo: Pexels/Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved