Είναι γεγονός! Μπορεί να μην το πιστεύουμε ακόμη, όμως, ο σταθμός «Συντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος.

Την ανακοίνωση ότι ο σταθμός «Συντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος έκανε ο πρόεδρος του Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Παράλληλα, ο ίδιος πέρα απ’ την ανακοίνωση για την εξέλιξη του έργου ανέφερε ότι ο σταθμός αναμένεται να ανοίξει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, με μια θεατρική παράσταση έκπληξη που έχει ετοιμάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος δημοσίευσε στο Facebook και φωτογραφίες απ’ τον νέο σταθμό κι ομολογούμε ότι έχουμε μείνει έκπληκτοι, αλλά κι ότι πλέον δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης όλα αυτά τα ανέκδοτα για το Μετρό στην συμπρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μυλόπουλος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε πει ότι τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν το 2019, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 θα παραδοθεί το 75% του έργου από τον τερματικό σταθμό Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι.

Παράλληλα, τον Ιανουάριο του 2021 έτοιμη για παράδοση είναι και η επέκταση γραμμής Καλαμαριάς από τη Μίκρα μέχρι την (οδό) 25ης Μαρτίου και από εκεί μέχρι το Συντριβάνι, ενώ στα τέλη του ίδιου χρόνου με αρχές του 2022 πρόκειται να ενταχθούν στο δίκτυο και οι Σταθμοί Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

Μ΄αυτόν τον τρόπο, δηλαδή, η γραμμή θα συνεχίζει και θα καταλήγει στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Διαβάστε ακόμη:

Χρήσιμο! Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά