Αναβάλλεται το Euro για έναν χρόνο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που έγινε από την UEFA το μεσημέρι της Τρίτης. Αναλυτικά, τι αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. 

Αναβάλλεται το Euro για έναν χρόνο λόγω κορονοϊού, όπως έγινε επίσημα και γνωστό μέσα από ανακοίνωση της UEFA.

To Euro που θα διεξαγόταν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2020 πήρε μετάθεση για το 2021.  Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται αποτελεί προτεραιότητα, καθώς και η αποφυγή οποιασδήποτε περιττής πίεσης στις εθνικές δημόσιες υπηρεσίες που συμμετέχουν στη διοργάνωση των αγώνων, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση.

Όλοι οι αγώνες της UEFA (συμπεριλαμβανομένων των φιλικών παιχνιδιών) για τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες έχουν τεθεί σε αναμονή.

Το Euro μετατίθεται για το 2021 και θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου μέχρι της 11 Ιουλίου τον επόμενο χρόνο.

Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις για το EURO

  1. Το τουρνουά EURO 2020 μεταφέρθηκε για το 2021 (11 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2021).
  2. Οι φιλικοί αγώνες και τα play-off για το EURO θα αναβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
  3. Οι προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2021 θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.
  4. Τα τουρνουά EURO U21 / EURO των γυναικών που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021, θα διεξαχθούν σε διαφορετική ημερομηνία.
  5. Οι ομάδες θα υποχρεωθούν να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για όλους τους αγώνες εθνικών ομάδων που θα γίνουν σε νέες ημερομηνίες.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

  • Αν η κατάσταση το επιτρέπει, θα καταβληθούν μέγιστες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά κύπελλα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
  • Δεν θα υπάρχουν αποκλειστικές ημερομηνίες για παιχνίδια: Στα εθνικά πρωταθλήματα θα μπορούν να γίνουν στα μέσα της εβδομάδας και οι αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα κατά τα Σαββατοκύριακα.
  • Οι ημερομηνίες των προκριματικών γύρων για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα κατά την περίοδο 2020/21 θα καθοριστούν ανάλογα με την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναβλήθηκε και το Copa America

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε πως αναβάλλεται και το Copa America, το οποίο θα διεξαχθεί το Καλοκαίρι του 2021.

Η CONMEBOL (ποδοσφαιρική ομοσπονδία Νοτίου Αμερικής) δίνει έτσι τη δυνατότητα στις χώρες – μέλη της να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα, τα οποία έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Παράλληλα, έχει ήδη ανακοινώσει την αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Aegean: Τέλος οι πτήσεις εξωτερικού μέχρι τέλη Απριλίου | Τι γίνεται με τα εισιτήρια;