Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε σήμερα Σάββατο το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), όπου εγκρίθηκε η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16.

Εγκρίθηκε σήμερα από την έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.

Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι η έγκριση του ΚΥΣΕΑ έρχεται κατ´ αρχήν μετά την αποδοχή από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μια μεγάλη ημέρα για την ΠΑ.

Πάιατ: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

Την έγκριση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση 85 αεροσκαφών F-16 χαιρετίζει και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για μια «μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας».

Μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας και την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, καθώς η Ελλάδα προχωρά στην αναβάθμιση των F-16 μετά την επίσκεψη, τον περασμένο Οκτώβριο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος συγχαίρει ταυτόχρονα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και την ομάδα του.

Διαβάστε ακόμη:

Καμμένος: Το σύνολο του ποσού για τα F-16 έχει εγκριθεί

Photo: EUROKINISSI