Σοκάρουν τα όσα λέει η 56χρονη Γερμανίδα σχετικά με το φονικό Χαλάνδρι. Η ίδια ζητά συγγνώμη απ’ τους συγγενείς του 64χρονου, ενώ την ίδια στιγμή οι εκτιμήσεις των αστυνομικών είναι ότι ο θάνατος του μεσίτη ήταν ασφυκτικός.

Όλες οι απαντήσεις για το έγκλημα στο Χαλάνδρι θα δοθούν μέσα απ’ τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται άμεσα.

Θυμίζουμε ότι η σορός του μεσίτη είχε βρεθεί στις 21 Φεβρουαρίου σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι. Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο θάνατός του προήλθε τουλάχιστον έναν μήνα πριν βρεθεί.

Οι Αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν την 56χρονη Γερμανίδα σύντροφο του 64χρονου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία.

Όσα είπε η 56χρονη στους αστυνομικούς

«Μου άρεσε να είμαι δίπλα του. Το χρειαζόμουν. Από τότε τις επόμενες δέκα ημέρες ξάπλωνα και κοιμόμουν δίπλα του γιατί ένιωθα ότι ήταν ακόμη κοντά μου», είπε η Γερμανίδα στις Αρχές.

Η Γερμανίδα παραδέχθηκε πως επιχείρησε να εξαφανίσει όλα τα στοιχεία, αλλά δεν τα κατάφερε: «Σκέφτηκα να το εξαφανίσω, αλλά δεν τα κατάφερα», είπε ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως ήθελε να απομακρύνει τη σορό του 64χρονου απ’ το σπίτι:

Δεν μπορούσα να καθαρίσω, μύριζε πάρα πολύ και ήθελα να τον ξεφορτωθώ από το σπίτι. Στην αρχή είχα σκεφθεί να τον κουνήσω για να τον πάω στο μπάνιο και να είναι πιο δροσερά εκεί. Όμως δεν το έκανα ποτέ. Δεν είχε νόημα, αφού και πάλι θα ήταν μέσα στο σπίτι. Έπρεπε να τον βγάλω από το σπίτι. Επειδή δεν ήθελα να τον πιάσω από κάποιο σημείο του σώματός του μετά από τόσο καιρό που είχε περάσει, πήρα μια ταινία που κολλάει και τον τύλιξα γύρω γύρω. Πήρα ακόμη κάτι σκοινιά από το μηχανάκι του που το είχε παρκαρισμένο απέξω και τον τύλιξα και με αυτά

Η 56χρονη, σύμφωνα με το STAR, φαίνεται να έγραψε -μέσα από τα κρατητήρια της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης- μια επιστολή με την οποία ζητά συγγνώμη απ’ τους συγγενείς του μεσίτη.

Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε. Είμαι εδώ για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να λογοδοτήσω όπου χρειάζεται. Δεν σκότωσα εγώ τον Γιάννη. Λυπάμαι πολύ για την αναστάτωση που προκάλεσα…

Ο δικηγόρος της 64χρονης σημείωσε πως «η 56χρονη έμεινε μαζί του πάνω από 10 μέρες και προσποιούνταν ότι η ζωή που ζούσαν ήταν φυσιολογική».

Συμπλήρωσε ότι η ίδια έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. «Επιβεβαιώνω τα περί απόκλισης ψυχιατρικής της κατηγορούμενης. Το σκηνικό που περιγράφει είναι ακριβές, έμεινε μαζί του πάνω από 10 μέρες και προσποιούνταν ότι η ζωή που ζούσαν ήταν φυσιολογική. Μου είπε ότι τον είχε ανάγκη, πως δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι έχει φύγει από τη ζωή. Αυτό για εμένα δείχνει μία απόκλιση, θα εξεταστεί βεβαίως το ζήτημα της το ψυχιατρικό».

Ο κ. Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά για τις συνθήκες του εγκλήματος, είπε πως θα πρέπει να πει ότι αμιγώς ανθρωποκτονία μάλλον δεν είναι, όμως, θα το δουν βέβαια οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πάνω σε έναν καβγά προκειμένου να τον ηρεμήσει του έδωσε μεγάλο αριθμό από ηρεμιστικά σκευάσματα που ήδη αυτός λάμβανε, προκειμένου να τον κατευνάσει από μία επιθετική συμπεριφορά που είχε εναντίον της. Παραδέχεται την ευθύνη ότι στη συνέχεια δεν του προσέφερε καμία βοήθεια

Διαβάστε ακόμα:

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς βρήκαν τον άνδρα στο Χαλάνδρι