Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου πέθανε η Κική Δημουλά, η κορυφαία Ελληνίδα ποιήτρια που είχε κατακτήσει τον κόσμο της ποίησης χάρη στο συγγραφικό της ταλέντο. 

Πιο συγκεκριμένα σε ηλικία 89 ετών πέθανε η Κική Δημουλά, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, κατά την οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Η σπουδαία ποιήτρια εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στις 2 Φεβρουαρίου με χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και στις 12 Φεβρουαρίου η Κική Δημουλά μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο της Κικής Δημουλά

Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά προσήλθε  στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Σήμερα στις 22/02/20 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας 

Να θυμίσουμε πως η 89χρονη ποιήτρια υπέστη σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και βρισκόταν υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τον τελευταίο καιρό. Οι γιατροί προσπάθησαν πολύ, δίνοντας μάχη για να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία, αλλά δυστυχώς η Κική Δημουλά υπέκυψε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στο νοσοκομείο «Υγεία» είχε νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς στο ίδιο νοσοκομείο βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της εκεί την είχαν επισκεφθεί και ο Βασίλης Κικίλιας και η Λίνα Μενδώνη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της υγείας της από τον θεράποντα ιατρό της.

Λίγα λόγια για την Κική Δημουλά

Η Κική Δημουλά είναι Ελληνίδα ποιήτρια και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποίησης. Έχει τιμηθεί κατά καιρούς με πολλά βραβεία ποίησης, ενώ τα ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πολωνικά, γερμανικά, βουλγαρικά και σουηδικά.

Είναι η τρίτη μόλις γυναίκα που εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών από το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Ελλάδας, ενώ οι βραβεύσεις της συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια ακόμα.

Photo: Instagram/ kiki_dimoula