Πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ο θρυλικός οινοποιός και ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα δημοφιλή ούζα και τσίπουρα.

Μια δυσάρεστη είδηση, καθώς πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος σήμερα Δευτέρα, σε ηλικία 78 ετών, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Εμβληματική μορφή της αποσταγματοποιίας της Μακεδονίας, με προϊόντα που όλοι αγαπάμε και επιλέγουμε.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος ήταν παντρεμένος με την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο.

Και η είδηση του θανάτου του είναι μια είδηση που μας στεναχώρησε όλους και κυρίως εκείνους που γνώριζαν τον άνδρα πίσω από την αγαπημένη εταιρεία Μπαμπατζίμ, την υπομονή του και κυρίως το μεράκι του.

Η εταιρεία ξεκίνησε από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου το 1875 στην Κωνσταντινούπολη με ιδιόκτητα αμπέλια στους Δελλιώνες της Σηλυβρίας. Με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έρχεται στη Χρυσούπολη Καβάλας όπου και συνεχίζει την ποτοποιία μέχρι το τέλος της ζωής του το 1937. Από τότε η επιχείρηση, έχοντας πλέον φθάσει στην τέταρτη γενιά και με έδρα πάντοτε την Χρυσούπολη στο Νομό Καβάλας, παράγει το Γνήσιο και Παραδοσιακό ΟΥΖΟ και ΤΣIΠΟΥΡΟ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ με το ίδιο μεράκι και με την ίδια μοναδική συνταγή του ιδρυτή της.

Πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε σε μια ταραγμένη για την Ελλάδα εποχή καθώς βρισκόταν πάνω στο ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου, το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων το 1958. Ήδη από πολύ νωρίς, απ’ τα 11 χρόνια του βοηθούσε τη μητέρα του στις δουλειές στηρίζοντας έτσι την οικογενειακή επιχείρηση. Στη Ελλάδα συνεχίσθηκε η οικογενειακή παράδοση των αποστάξεων με την παραγωγή και διάθεση του Ούζου. Από το 1971 ξεκινά η νέα εποχή.

Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, εγγονός, φυτεύει στις πλαγιές του Όρους Βερτίσκου τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα για να ακολουθήσει επέκταση και εφαρμογή της βιολογικής καλλιέργειας πλέον στα 244 στρέμματα. Στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης λειτουργεί οινοποιείο και αποσταγματοποείο με παραγωγή ούζου, τσίπουρου, αποσταγμάτων και μιας σειράς Τοπικών Οίνων Μακεδονίας και Μεσήμβριας.

Έτσι κρίνεται επιβεβλημένο ένα νέο οινοποιείο να εγκατασταθεί στην Όσσα Λαγκαδά εν μέσω του βιολογικού αμπελώνα Το οινοποιείο της Όσσας παράγει οίνους λευκούς, ροζέ και ερυθρούς αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος. Οι ποικιλίες που αναπτύχθηκαν μέσα σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον είναι οι: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Μαυρούδι, Ξινόμαυρο, Ροδίτης, Ugni Blanc, Μαλβάζια και Μαλαγουζιά. Το 1988 η εταιρεία Μπαμπατζίμ παρουσιάζει πρώτη το Τσίπουρο Μακεδονίας, εμφιαλωμένο και ελεγχόμενο ποιοτικά και φορολογικά.

Ακούστε την ιστορία του, όπως την είχε πει ο ίδιος: