Συγκίνηση για το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στα Άνω Λεχωνιά Βόλου. Η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρήκε το ζευγάρι νεκρό, παραμονή Χριστουγέννων.

Το ζευγάρι πέθανε αγκαλιασμένο, παραμονή Χριστουγέννων και η ιστορία του προκαλεί συγκίνηση. Επρόκειτο για μία γυναίκα ηλικίας 74 ετών και έναν άνδρα ηλικίας 68 ετών.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα “Ταχυδρόμος Βόλου”, η κοινωνική λειτουργός, στο πλαίσιο του προγράμματος, τους επισκεπτόταν τις καθημερινές και τους παρείχε φαγητό και φάρμακα.

Όμως, όταν την τελευταία φορά μετέβη στο σπίτι των ηλικιωμένων για να καταγράψει τις ανάγκες τους για τις γιορτές, τους είδε ξαπλωμένους στο κρεβάτι τους χωρίς τις αισθήσεις τους.

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων που φαίνεται ότι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή χωρίς καμία βοήθεια από τρίτους. Χείρα βοηθείας τους παρείχαν οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» πους τους επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και έναν χρόνο. Όμως, η 74χρονη είχε καταπονηθεί τόσο πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα, που ήταν σκιά του εαυτού της και αντιμετώπιζε δυσκολίες στη σίτιση. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος βοηθούσαν το ζευγάρι που ζούσε στο σπίτι υπό άθλιες συνθήκες, καθώς στα πατώματα κυκλοφορούσαν μέχρι και σκουλήκια. Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως κι εκείνος αντιμετώπιζε προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν εδώ και καιρό τις δραματικές συνθήκες επιβίωσής τους. Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, την είχαν μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν παρέμεινε για νοσηλεία.

Στις αρχές του 2018 οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, αλλά εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε. Η κατάσταση των δύο ηλικιωμένων ήταν τραγική. Η «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί. Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα.

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων για τη μεταφορά της 74χρονης εκεί. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε… Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να πέσει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατός τους.

Διάβασε ακόμα:

Πώς είναι τα Χριστούγεννα αν έχεις χάσει πρόσφατα ένα δικό σου άνθρωπο;