Έφτασε στην Αθήνα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Τ. Erdogan για τη διήμερη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσγειώθηκε στις 10.40 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τον Erdogan και τη σύζυγό του συνόδευαν τρία ελληνικά F-16 αλλά και μια πολυμελή συνοδεία, ανάμεσά τους και ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ.

Από μέρος της ελληνικής Κυβέρνησης τον υποδέχτηκε ο κ. Κοτζιάς.

Η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου Προέδρου αναμένεται να κάνει 20 λεπτά μέχρι να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 11:30, ο Erdogan θα καταθέσει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει με τη σύζυγό του για το Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τους υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου.

Θα ακολουθήσει η επίσημη τελετή υποδοχής στην Ηρώδου Αττικού- η οποία περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δυο χωρών- η επιθεώρηση τιμητικού αγήματος και η παρουσίαση των δυο αντιπροσωπειών.

Γύρω στις 12:00 οι δυο Πρόεδροι θα εισέλθουν εντός του Προεδρικού Μεγάρου για να πραγματοποιήσουν την κατ΄ιδίαν συνάντησή τους και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στις 13:30 αναμένεται η άφιξη του Τούρκου Προέδρου και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση. Μετά το πέρας της συνάντησης, στις 14:50, θα γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 16:30 ο Erdoğan θα έχει συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο προς τιμήν του και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:25.