Εφιάλτης δίχως τέλος στο Ιράν | Στους 530 οι νεκροί απ’ τον φονικό σεισμό

LIKE US ON FACEBOOK

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων απ’ τον φονικό σεισμό που έπληξε το Ιράν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιοχές του Ιράν. Κηρύχθηκε μέρα εθνικού πένθους.

Τουλάχιστον 530 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ενώ περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Associated Press.

Ο ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στα σύνορα Ιράν- Ιράκ κατέστρεψε χωριά και συνοικίες πόλεων σε ορεινά τμήματα της επαρχίας Κερμανσάχ (δυτικό Ιράν). Ορισμένα χωριά μάλιστα καταστράφηκαν εντελώς. Ο σεισμός έπληξε 14 επαρχίες του Ιράν.

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν ακόμα ένα βράδυ στους δρόμους, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς με σκηνές, ενώ όσοι δεν είχαν τα απαραίτητα, πέρασαν τη νύχτα τους στο ύπαιθρο, παρά το κρύο.

Σημειώνεται πως από την Κυριακή έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 193 μετασεισμοί. 

Ιρανοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πως πλέον δεν υπάρχουν πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες του σεισμού γι’ αυτό και τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις ενώ η Τρίτη έχει κηρυχθεί ως ημέρα εθνικού πένθους.

Photo: REUTERS/ Tasnim News Agency
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved