ΕΔΕ για την κακοποίηση του 12χρονου ζήτησε το υπουργείο Παιδείας

LIKE US ON FACEBOOK

ΕΔΕ για την κακοποίηση του 12χρονου ζήτησε το υπουργείο Παιδείας, μετά τα όσα τραγικά έγινε γνωστά πως συνέβησαν στο γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την κακοποίηση του 12χρονου, με το υπουργείο Παιδείας να δηλώνει την δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό του. Με την κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση επιδιώκεται να αναζητηθούν οι ευθύνες που έχει το σχολείο, στο επίπεδο της πρόληψης και στο μετέπειτα χειρισμό.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο 12χρονος μαθητής έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο μαθητές του ίδιου σχολείου, με τον έναν να είναι συμμαθητής του, και με το σχολείο να μην έχει αντιμετωπίσει μάλλον σοβαρά το εν λόγω συμβάν.

«Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή», δήλωσε το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου είναι η εξής:

«Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο συνομίληκούς του εντός του σχολείου.

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε πως οι δύο ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες βιντεοσκόπησαν τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου της και έδειξαν το βίντεο σε άλλους μαθητές του σχολείου.

Πώς έγινε αντιληπτό από τη μητέρα; Το αγόρι έδειχνε φοβισμένο, ενώ έκανε συχνά εμετούς και ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας που φοιτά στο ίδιο σχολείο στην τρίτη Γυμνασίου, τους είπε για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για το τραγικό περιστατικό.

Το 12χρονο παιδί τελικά μίλησε στους γονείς του, και όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος είχε ενημερώσει για την κακοποίησή του τον διευθυντή του σχολείου και έναν ακόμα καθηγητή. Οι γονείς του 12χρονου κατηγορούν τώρα τη διεύθυνση του σχολείου για εγκληματική αμέλεια και απόπειρα απόκρυψης του γεγονότος, καθώς αν το γνώριζαν γιατί δεν έδρασαν αναλόγως ή γιατί δεν ενημέρωσαν τους γονείς;

Οι γονείς απομάκρυναν αμέσως τα δύο παιδιά τους από το σχολείο, καταγγέλλοντας την κακοποίηση στην αστυνομία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου σε σχολείο στου Ζωγράφου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved