Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, θα είναι δυνατή, πλέον, η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων μέσω κάρτας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα είναι δυνατή η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας, ενώ το σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναμένεται να δημοσιευθεί στο επόμενο διάστημα.

Για να υπάρξει η δυνατότητα αυτή, θα ανοίξει τις επόμενες μέρες ειδική εφαρμογή με την οποία θα καταστεί δυνατή η απευθείας πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας στην ηλεκτρονική εφαρμογή Taxisnet. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΑΑΔΕ θα παρέχει στους φορολογουμένους τη δυνατότητα να πληρώνουν βεβαιωμένες αρρύθμιστες οφειλές, Φυσικών και Νομικών προσώπων, με τη χρήση καρτών πληρωμών.

Μέχρι τώρα οι πολίτες μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους μόνο μέσω τράπεζας, εκτός από ειδικές περιπτώσεις, δηλαδή απ΄τα ταμεία των τραπεζικών καταστημάτων, με τη σχετική τραπεζική επιβάρυνση, ή μέσω των διάφορων εφαρμογών e-banking που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους.

Πλέον, θα μπορεί να γίνεται, απευθείας, η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας και μάλιστα αυτή η συναλλαγή δεν θα επιβαρύνεται με τραπεζική προμήθεια.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως η πληρωμή των φόρων μέσω κάρτας δεν θα τους δίνει τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με άτοκες δόσεις.

Για να εξοφλήσει κανείς τις οφειλές του στην εφορία με άτοκες δόσεις θα πρέπει και πάλι να προστρέξει σε κάποιο τραπεζικό γκισέ ή μέσω των εφαρμογών e-banking της τράπεζας του.

Η πληρωμή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, “Προσωποποιημένη Πληροφόρηση” του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της Α.Α.Δ.Ε.

Ο πολίτης που θα πληρώνει με κάρτα θα λαμβάνει άμεσα φορολογική ενημερώτητα. Μέχρι τώρα, όσοι πληρώνουν μέσω τραπέζης, φαίνεται πως για αρκετές μέρες πως δεν έχουν εξοφλήσει την εφορία και εμφανίζονται, μάλιστα, και οι σχετικές προσαυξήσεις.

Photo: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Οι κρυφοί φόροι στη δωρεάν παραχώρηση κατοικίας από γονείς σε παιδιά