Αν δουλεύεις Καθαρά Δευτέρα τότε θα πρέπει να γνωρίζεις όλα όσα δικαιούσαι. Περισσότερες διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής στον ιδιωτικό τομέα δίνουν η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας.

Αν δουλεύεις Καθαρά Δευτέρα, τότε πρέπει να γνωρίζεις όσα ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν αναγνωρίζεται ως επίσημη αργία!

Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν σύμφωνα με τα παραπάνω δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955).

Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η Καθαρά Δευτέρα πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

Και ποιες αργίες έρχονται;

Κι αν δουλεύεις Καθαρά Δευτέρα θα σε παρηγορήσουμε λίγο και θα σου πούμε ποιες αργίες έρχονται στο άμεσο μέλλον, ώστε να πάρεις μια ανάσα.

Συγκεκριμένα, μπορεί το Πάσχα να πέφτει αργά φέτος… αλλά ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου πέφτει Δευτέρα φέτος στις 25 Μαρτίου 2019! Και είναι ένα ακόμη τριήμερο που περιμένεις!

Η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 28 Απριλίου επομένως, μέχρι τότε έχουμε ακόμη καιρό…

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις αργίες για το 2019:

Αυτές θα είναι οι αργίες και τα τριήμερα του 2019