Διπλασιασμός δασμών στην Τουρκία απ’ τον Τραμπ

LIKE US ON FACEBOOK

Διπλασιασμός δασμών στην Τουρκία σε χάλυβα και αλουμίνιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ανησυχίες για την τουρκική οικονομία.

Διπλασιασμός δασμών στην Τουρκία απ’ τις ΗΠΑ, σε χάλυβα και αλουμίνιο, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, οι δασμοί στον χάλυβα θα φτάνουν πλέον στο 50%, ενώ αυτοί στο αλουμίνιο το 20%. «Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατρακύλα της λίρας έναντι του δολαρίου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, μετά το σχόλιο του Αμερικανού Προέδρου, η λίρα έπεσε ακόμα περισσότερο και η πτώση έναντι του δολαρίου ξεπέρασε το 16%.

Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα, βιώσιμη οικονομική προσέγγιση

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της οικονομικής του πολιτικής δήλωσε ότι η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα, βιώσιμη οικονομική προσέγγιση.

«Η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου», δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ προσθέτοντας πως «η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε πως «η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα».

Το πρώτο βήμα στη νέα οικονομική προσέγγιση της Τουρκίας θα είναι μια «οικονομική εξισορρόπηση…Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια πιο δίκαιη ανακατανομή

Σοβαρές ανησυχίες απ’ την ΕΚΤ για την οικονομία της Τουρκίας

Η πτώση της τουρκικής λίρας προκάλεσε έντονες ανησυχίες για μια κατάρρευση της οικονομίας ενώ η ΕΚΤ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά και από την έκθεση ορισμένων ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η υποτίμηση του νομίσματος έχει προκαλέσει ανησυχίες, ενώ σύμφωνα με την ΕΚΤ η κατάσταση δεν κρίνεται ακόμη ως κρίσιμη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν απαντά στις ΗΠΑ με κυρώσεις σε δύο Αμερικανούς υπουργούς

Photo: shoebat.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved