Τρομερές λεπτομέρειες αποκάλυψαν φοιτητές για το πώς δρούσε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος «έκοβε» τους σπουδαστές και τους ζητούσε ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματά του.

Διώκεται για κακούργημα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, αλλά και τα δύο ακόμα άτομα, τα οποία είναι επίσης εμπλεκόμενα στην υπόθεση δωροληψίας σε βάρος σπουδαστών του Ιδρύματος.

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών και οι δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν την Τρίτη στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας διαπίστωσε πως ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής «έκοβε» τους φοιτητές, οι οποίοι, προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους, απευθύνονταν πράγματι στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση κυμαίνονταν από 250 έως 400 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η δικογραφία, χωρίς να παρακολουθήσουν καν τα φροντιστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση σε επαγγελματικό γραφείο και ως αντάλλαγμα τους περνούσε στα μαθήματα.

Απίστευτες καταγγελίες από φοιτητές

Στο μεταξύ, φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του καθηγητή.

«Δεν μπορούσες να περάσεις εύκολα τα μαθήματά του. Θα έδινες πάνω από πέντε, έξι, εφτά φορές. Για να μπορούσες να περάσεις στο μάθημά του με λιγότερες προσπάθειες θα έπρεπε ή να γνωρίζεις κάποιον γνωστό του ή να πας να κάνεις πρακτική στο λογιστικό γραφείο που είχε για ένα εξάμηνο ή να τον δωροδοκήσεις», είπε φοιτήτρια του ΤΕΙ.

«Με έχει παρενοχλήσει σεξουαλικώς. Μία ημέρα μου είχε πιάσει την κουβέντα και ζήτησε από εμένα να βγούμε μαζί το βράδυ. Έλεγε “πόσο όμορφη είμαι”. Ο τρόπος που με κοιτούσε δεν ήταν όπως κοιτάει ένας καθηγητής μία φοιτήτρια. Ήταν σαν να με γδύνει με τα μάτια του», κατήγγειλε μια άλλη φοιτήτρια.

«Το χειρότερο που μου είχε πει είναι ότι “εσύ συγκεκριμένα όσο είμαι εγώ εδώ πέρα αν δεν δουλέψεις για εμένα πτυχίο δεν θα πάρεις ποτέ”, ανοιχτά μπροστά και σ’ άλλους φοιτητές», ανέφερε, τέλος, μια άλλη σπουδάστρια, η οποία είχε κοπεί σε μάθημα του εν λόγω καθηγητή.

Διαβάστε ακόμα:

Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών «έκοβε» φοιτητές και ζητούσε ανταλλάγματα