Δίνουμε ραντεβού στο bazaar στήριξης του Παλαιοπωλείου των Αστέγων

LIKE US ON FACEBOOK

Tα βιβλία που κάποιοι πετούν στους κάδους, μπορούν να δώσουν χαρά αλλά και μια θέση εργασίας σε ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι. Όλα αυτά, εάν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις σωστές θέσεις και πολλή όρεξη για βοήθεια προς τον συνάνθρωπό μας!

Ο Λεωνίδας Κουρσούμης αποφάσισε να δημιουργήσει το «Παλαιοπωλείο των Αστέγων» όπου μπορεί ο καθένας μας να δώσει βιβλία κι άλλα πράγματα που δεν χρειάζεται. Όσα δωρίσουμε θα πιάσουν τόπο αφού θα αγαπηθούν ξανά απ’ την αρχή! Δίνουμε ραντεβού στο bazaar στήριξης του Παλαιοπωλείου των Αστέγων που διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (16 & 17 Μαρτίου) κι ελπίζουμε να μαζευτούμε τόσοι πολλοί που να μην χωράμε!

η πρόσκληση ειναι απλή.σας ζητούμε – εάν μπορείτε – να την κοινοποιήσετε στους φίλους σας.ελπίζουμε να σας συναντήσουμε στη προσπάθεια μας.

Gepostet von Κουρσούμης Λεωνίδας am Montag, 11. März 2019

Το Παλαιοπωλείο των Αστέγων ξεκίνησε όταν ο Λεωνίδας Κουρσούμης έμεινε άνεργος άστεγος στα 68 του χρόνια. Ο ίδιος εργαζόταν σε εκδοτικό οίκο, ωστόσο, δεν του έφταναν τα ένσημα για να πάρει σύνταξη.

Έμεινε προσωρινά σ’ έναν φίλο του και άρχισε να σκέφτεται τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να βοηθηθεί ο ίδιος, αλλά να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μαζί με δύο ακόμα φίλους, οι οποίοι επίσης ήταν άνεργοι κι άστεγοι, έστησε το μικρό παλαιοπωλείο, το οποίο μας καλεί να χαρίσουμε ό,τι δεν έχουμε ανάγκη για να κάνουμε καλό σε άλλους ανθρώπους!

«Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Μαζεύουμε βιβλία, χρηστικά αντικείμενα, ρουχισμό κ.ά. Μπορείτε να προσφέρετε ό,τι δεν σας είναι απαραίτητο. Είναι η μαγιά για το Παλαιοπωλείο των αστέγων. Μπορείτε να φέρετε τις προσφορές σας στην αποθήκη της οδού Πειραιώς 132. Κάθε μέρα από 9 το πρωί έως 4 το απόγευμα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς», γράφει το κάλεσμα ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται το bazaar για τη στήριξη του παλαιοπωλείου.

Δίνουμε εκεί ραντεβού για να πάμε, να δούμε και ν’ αγοράσουμε!

Ο Γιάννης Μουζάλας στο Παλαιοπωλείο των Αστέγων

Το Παλαιοπωλείο των Αστέγων επισκέφθηκε πρόσφατα και ο πρώην υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος έκανε επίσης κάλεσμα σε όλους να πάνε στο bazaar και να στηρίξουν αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία.

«Το «παλαιοβιβλιοπωλείο» των Αστέγων

Έμεινε άστεγος στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε. Δούλευε σε εκδοτικό οίκο. Άρχισε να μαζεύει βιβλία που εύρισκε πεταμένα. Τα περισσευούμενα από αποθήκες εκδ.οίκων και βιβλιοπωλείων.

Σιγά –σιγά προστέθηκαν δύο ακόμα άστεγοι γίναν ομάδα. Ενας χώρος από μια φίλη στην Πατησίων έγινε στέγη και αποθήκη.
Ξανάρχισαν να ονειρεύονται.

Ένα «παλαιοβιβλιοπωλείο» των Αστέγων άρχισε να παίρνει μορφή.
Σήμερα ο Λεωνίδας και η ομάδα του ετοιμάζουν bazaar παλαιών βιβλίων.

Αν πάει καλά θα ενοικιάσουν επιτέλους τον χώρο του παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων.

Bazaar λοιπόν παλαιών μεταχειρισμένων βιβλίων από τους αστέγους
Πειραιώς 132
Σάββατο 16/3 και Κυριακή 17/3
Να πάμε, να δούμε, να αγοράσουμε».

Το "παλαιοβιβλιοπωλείο" των Αστέγων Έμεινε άστεγος στα δύσκολα χρόνια που περάσαμε. Δούλευε σε εκδοτικό οίκο. Άρχισε…

Gepostet von Ιωάννης Μουζάλας – Ioannis Mouzalas am Freitag, 8. März 2019

Διαβάστε ακόμα:

Οι άστεγοι της πόλης αναζητούν λίγη από την προσοχή σου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved