Δημοσκόπηση Pulse για τις εκλογές: Προβάδισμα 8,5 μονάδων για τη ΝΔ

LIKE US ON FACEBOOK

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές, σύμφωνα με την οποία μάλιστα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ για τις εκλογές φέρνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 8,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό από 32% έως 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 23,7% έως 28,3%. Η διαφορά στη μέση τιμή είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 5,6% έως 8,4%, και έπονται το ΚΚΕ (από 4,3% έως 6,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8% έως 6,2%)

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως δίνεται μάχη για το 6ο κόμμα που θα κερδίσει την είσοδο στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση, σύμφωνα με την εκτίμηση στην αναγωγή επί των εγκύρων, εμφανίζεται στο 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να λαμβάνει 3,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν διαμορφώθηκε στο 9,5%.

Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 70% και το ποσοστό όσων «βλέπουν» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 19%.

Στο ερώτημα «τι είδους Κυβέρνηση επιθυμείτε» το 32% των ερωτηθέντων είπε αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ. και το 12% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί Κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τη Ν.Δ., το 18% Κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 9% απάντησε πως θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% (έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (έναντι 27% στις 2 Ιουνίου), ενώ «κανένας» απάντησε το 32% των ερωτηθέντων.

Θυμηθείτε εδώ τι είχε δείξει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Alpha.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσες έδρες βγάζει η κάθε εκλογική περιφέρεια; Αναλυτικά η λίστα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved