Δημοσιονομική «βόμβα»: Ανεβαίνει ο λογαριασμός διεκδικήσεων για αναδρομικά

LIKE US ON FACEBOOK

Όλο κι αυξάνεται ο αριθμός των δικαστικών διεκδικήσεων για αναδρομικά ενώ αναμένουμε και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με τον νόμο Κατρούγκαλου και τα δώρα.

Και τελικά, πού θα φτάσει ο λογαριασμός για τα αναδρομικά; Οι γιατροί του ΕΣΥ ήδη δικαιώθηκαν, αφού σωρεία πρωτόδικων αποφάσεων κρίνουν αντισυνταγματικές και τις διατάξεις του νέου Μισθολογίου 2017.

Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, είναι αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου 4472/2017 που αφορούν τις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ και τους επιδικάζουν διαφορές αποδοχών για τη διετία 2017-2018 που ξεκινούν από 19.000 ευρώ ως 24.000 ευρώ.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι πιθανό οι εν λόγω αποφάσεις να αποτελέσουν πιλότο για διεκδικήσεις διαφορών αποδοχών εργαζομένων που αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια.

Δημοσιονομική «βόμβα» θεωρείται ότι θα σκάσει κι απ’ την απόφαση για τους ένστολους. Οι ένστολοι είναι ένα βήμα πριν δικαιωθούν, όμως, όχι από Πρωτοδικεία, αλλά από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι στρατιωτικοί ζητούν συγγεκριμένα τα 2,77 ευρώ την ώρα που από τις 19.5.2017 προβλέπει ο ν.4472/2017 να παίρνουν σαν αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης, αλλά το υπουργείο Άμυνας δεν τους τα κατέβαλε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση κατά των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, επειδή δεν τους δίνουν την αποζημίωση νυκτερινής απασχόλησης, όπως ορίζει ο νόμος και το Ανώτατο Δικαστήριο, κρίνοντας ως επείγον το θέμα, προσδιόρισε την εκδίκαση της υπόθεσης σε πολύ σύντομο σχετικά χρόνο, για τη 13η Μαΐου 2019, στο Στ’ Τμήμα του.

Φυσικά, όλα αυτά ενώ υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα της εκδίκασης των προσφυγών για τον Νόμο Κατρούγκαλου, η οποία μπορεί ν’ αυξήσει κατακόρυφα το σύνολο των διεκδικήσεων.

Διαβάστε ακόμα:

«Φάκελος» αναδρομικά… με όσα πρέπει να γνωρίζεις

Photo: stockvault.net
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved