Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων απ’ τους σιδηροδρομικούς.

Οι κινητοποιήσεις στα τρένα για σήμερα, Πέμπτη, αποτελούνται από τρίωρες στάσεις εργασίας ενώ την Παρασκευή οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) ανακοίνωσε τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα, Πέμπτη, (για τις ώρες 05:00-08:00, 13:00-16:00 και 21:00-24:00) και μία 24ωρη απεργία την Παρασκευή 08/06/2018.

Ποια δρομολόγια επηρεάζονται απ’ τις κινητοποιήσεις στα τρένα

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Ο.Σ.Ε., γι’ αυτό και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεούται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω μη διαθεσιμότητας σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι κινητοποιήσεις στα τρένα επηρεάζουν τα δρομολόγια του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, αλλά και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Σημειώνεται πως τις ώρες της απεργίας, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Η απεργία αφορά το προσωπικό των ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ και γίνεται με αφορμή την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ μέσω εξαγοράς της από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει και στις οποίες δεν συμμετέχει το προσωπικό της.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα δρομολόγια που καταργούνται ή τροποποιούνται και όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, παρέχονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας και στο τηλέφωνο 14511.

Διαβάστε ακόμα:

Πότε ξεκινάει το Αθήνα- Θεσσαλονίκη με τρένο σε 3 ώρες 20 λεπτά;