Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΦΚΑ με διευκρινίσεις σχετικά με τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις.

Οι διευκρινίσεις ΕΦΚΑ για την καταβολή των συντάξεων αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η καταβολή θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους μη μισθωτούς (πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ).

Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, η διοίκηση του Φορέα, «προς άρση παρανοήσεων σχετικά με την καταβολή συντάξεων στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ», γνωστοποίησε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Φ.ΕΦΚΑ/51852/1841/7-12-2016 (ΦΕΚ 4026 Β΄) πάγια Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα για τους συνταξιούχους μη μισθωτούς (πρώην ΟΑΕΕ και πρώην ΟΓΑ).

Για όλους τους άλλους συνταξιούχους μισθωτούς και μη μισθωτούς, η καταβολή των συντάξεων θα πραγματοποιείται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, καθώς και για το Δημόσιο, όπου, με βάση τα ανωτέρω, κάθε μήνα θα προσδιορίζεται αντίστοιχα και η ακριβής ημερομηνία και ημέρα.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική εγκύκλιος, η εθνική σύνταξη ΕΦΚΑ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης τη συμπλήρωση 15 ετών ασφάλισης, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όσους ασφαλισμένους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης γήρατος με τη συμπλήρωση χρόνου ασφάλισης μικρότερου των 15 ετών.

Διαβάστε ακόμα:

Δέσμευση Αχτσιόγλου για αντίμετρα για την περικοπή των συντάξεων