Διεθνής καμπάνια για την αναγέννηση της Παναγίας των Παρισίων | Εδώ μπορείς να βοηθήσεις

LIKE US ON FACEBOOK

«Αυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί, γιατί είναι αυτό που περιμένουν οι Γάλλοι, είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή του ορόσημου του Παρισιού, της Παναγίας των Παρισίων.

Η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων θα ξεκινήσει άμεσα, μόλις καταγραφούν οι ζημιές και γίνει επίσημη αναφορά του μεγέθους της καταστροφής.

H UNESCO έχει δηλώσει πως θα είναι στο πλευρό της Γαλλίας για την αποκατάσταση της ανεκτίμητης κληρονομιάς, όπως επιβεβαίωσε και η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ, η Οντρεΐ Αζουλέ.

Απ’ την πλευρά του, το ιδιωτικό ίδρυμα Fondation du Patrimonie ανακοίνωσε πως ξεκινά διεθνή καμπάνια προκειμένου ν’ αποκατασταθεί ο ναός- στολίδι του παγκόσμιου πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως ξεκινάει ειδική καμπάνια «για να αναγεννηθεί η Παναγία των Παρισίων από την τέφρα της».

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου, την ίδια στιγμή, έχουν κάνει επίσης προσπάθειες να συνεισφέρουν προκειμένου ν’ ανοικοδομηθεί το κτίριο, δημιουργώντας online πλατφόρμες για δωρεές.

Η γαλλική Le Monde τονίζει, πάντως, και πρέπει όλοι να δώσουν μεγάλη σημασία σ’ αυτό, ότι πρέπει όσοι θέλουν να συνεισφέρουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά κι επιφυλακτικοί με τις πλατφόρμες τις οποίες εμπιστεύονται, καθώς ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια καμπάνια συλλογής χρημάτων, χωρίς, ωστόσο, να εγγυάται ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για τον σωστό σκοπό.

Διαβάστε ακόμα:

Στάχτη 850 χρόνια ιστορίας | Συγκλονιστικές φωτογραφίες απ’ την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved