Διεκόπη ξαφνικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ του Σαββάτου, όταν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί «εισέβαλαν» στο στούντιο, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμού.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές διέκοψαν το δελτίο ως αντίδραση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προβλέπει ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα προσλαμβάνονται στο εξής οι εκπαιδευτικοί.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάννα Παρασκευοπούλου, αναγκάστηκε να διακόψει το κεντρικό δελτίο όταν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί «εισέβαλαν» για να διαμαρτυρηθούν για το νέο σύστημα διορισμού.

Μισή ώρα αργότερα, το δελτίο συνέχισε κανονικά τη ροή του με την κ. Παρασκευοπούλου ν’ αναφέρει μάλιστα ότι θα μεταδοθεί και μήνυμα των καθηγητών.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί και διαπραγματεύσεις για το αν τελικά θα έκανε δηλώσεις στο κανάλι εκπρόσωπος των αναπληρωτών καθηγητών.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το δελτίο διεκόπη ξαφνικά, όταν ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς μετέδιδε το ρεπορτάζ του για τη συνάντηση την Κυριακή των Τσίπρα-Καμμένου. Ακούστηκαν κάποιοι δυνατοί ήχοι, με την παρουσιάστρια να διακόπτει την προβολή του δελτίου και να περνάει εκτάκτως σε διαφημίσεις.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος των αναπληρωτών καθηγητών σε παρέμβασή του ζήτησε «να αποσυρθεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο» και εξηγώντας την εισβολή ανέφερε ότι: «Το δελτίο της ΕΡΤ χθες δεν παρουσίασε ούτε ένα λεπτό την μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, ούτε την αστυνομική βία εναντίον των διαδηλωτών, αλλά έδειξε αποσπασματικά επεισόδια».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, τα συνδικάτα των εργαζομένων πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο για το σύστημα διορισμού.

Παράλληλα, οι διοικήσεις των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και τρίωρη στάση εργασίας και για την ερχόμενη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, ενώ βασικό αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να λαμβάνεται υπόψη και η προηγούμενη προϋπηρεσία για τον διορισμό στο δημόσιο.

Διαβάστε ακόμη:

Ερωτοαπαντήσεις για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση