Θετικά είναι τα νέα για την υγεία του Σεργκέι Σκριπάλ, πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα, καθώς πλέον δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Θετικές οι εξελίξεις για την υγεία του Σεργκέι Σκριπάλ ο οποίος μαζί με την κόρη του Γιούλια, δέχτηκε επίθεση από νευροτοξικό παράγοντα τον περασμένο μήνα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται, «ο Σεργκέι Σκριπάλ αντιδρά θετικά στη θεραπεία, υπάρχει γρήγορη βελτίωση και δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση».

Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη Πέμπτη είχε βγει ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας της κόρης του Σκριπάλ, τη Γιούλια η οποία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η Γιούλια ανακτά τις δυνάμεις της και ανυπομονεί για την ημέρα που θα βγει από το νοσοκομείο, ενώ η ημερομηνία δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο 66χρονος Σκριπάλ και η 33χρονη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στις 4 Μαρτίου και από τότε ξεκίνησε ο διπλωματικός πόλεμος ανάμεσα σε Βρετανία και Ρωσία.

Παράλληλα, να σημειώσουμε πως τα κατοικίδια του Σκριπάλ δεν τα κατάφεραν και πέθαναν. Ο Σεργκέι Σκριπάλ είχε μια γάτα και δύο ινδικά χοιρίδια.

«Όταν ένας κτηνίατρος μπόρεσε να έχει πρόσβαση στο σπίτι του Σεργκέι Σκρίπαλ, δύο ινδικά χοιρίδια δυστυχώς ήταν ήδη νεκρά», δήλωσε μια εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Γεωργίας στο AFP.

Μια γάτα βρέθηκε επίσης σε κατάσταση πολύ μεγάλης δυσφορίας και κτηνίατρος χειρουργός πήρε την απόφαση να κάνει ευθανασία στο ζώο για να σταματήσει την ταλαιπωρία του…Η απόφαση αυτή ελήφθη προς το καλύτερο συμφέρον του ζώου

Παρ’ όλα αυτά δεν διευκρινίστηκε αν τα ζώα πέθαναν από δηλητηρίαση ή αν πέθανα λόγω πείνας.

Να σημειωθεί πάντως πως η υπόθεση Σκριπάλ προκάλεσε σημαντική κρίση στις σχέσεις Βρετανίας -Ρωσίας, καθώς η Βρετανία υποστηρίζει ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του. Εκ τότε, υπήρχαν απελάσεις διπλωματών τόσο ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και ανάμεσα σε χώρες της ΕΕ και την Αμερική και τη Ρωσία.

Το μόνο σίγουρο είναι πώς μόλις αναρρώσει ο Σκεργκέι Σκριπάλ θα υπάρχουν ουσιαστικές εξελίξεις στο ζήτημα, καθώς θα αποκαλύψει πράγματα για αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Ν’ αποφευχθεί νέος Ψυχρός Πόλεμος | Το ΝΑΤΟ για την υπόθεση Σκριπάλ

Photo: Chris J Ratcliffe / AFP