Δρομολόγια του ΤΡΑΜ διακόπτονται την Κυριακή για μερικές ώρες με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι κάτοικοι- επιβάτες των νοτίων προαστίων.

Η διακοπή στα δρομολόγια του ΤΡΑΜ θα γίνει στο τμήμα Κασομούλη- Παναγίτσα, όπως ανακοίνωσε η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) για την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου λόγω εργασιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τα δρομολόγια του τραμ θα διακοπούν από τις 7 έως τις 9 το πρωί. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται στα τμήματα Παναγίτσα-Βούλα, Παναγίτσα-ΣΕΦ και ΣΕΦ-Βούλα.

Τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και κατ’ επέκταση των δρομολογίων ζήτησε εκτάκτως ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες σε τμήμα του εναερίου δικτύου της στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο.

Όσα αλλάζουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ

Αλλαγές έρχονται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ, με τον ΟΑΣΑ να βελτιώνει τις υπηρεσίες του, τοποθετώντας νέα μηχανήματα, αλλά και προσθέτοντας τη δυνατότητα φόρτισης μέσω smartphones.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να προστεθούν μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, τα οποία θα δίνουν πλέον ρέστα και σε χαρτονομίσματα (μέχρι πρότινος έδιναν ρέστα μόνο σε κέρματα), αλλά θα δοθεί και η δυνατότητα πλέον φόρτισης και των απρόσωπων καρτών μέσω διαδικτύου και έξυπνων κινητών, υπηρεσία που παρέχονταν μόνο για τις προσωποποιημένες κάρτες.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών που δίνουν ρέστα και σε χαρτονομίσματα και 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), αυτόματα μηχανήματα, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση καρτών.

Η αύξηση του αριθμού των ΑΜΕΚ θα περιορίσει το χρόνο εξυπηρέτησης των επιβατών, επομένως και την αναμονή κατά τη διαδικασία έκδοσης ή φόρτισης εισιτηρίων. Επίσης, αυξάνονται τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών, ενώ θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Photo: Eurokinissi