Διαγραφή Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη από ΚΙΝΑΛ μετά την υπουργοποίησή τους. Τα δύο μέλη του ΚΙΝΑΛ διαγράφηκαν απ’ το κόμμα μόλις ανακοινώθηκε ότι ανέλαβαν θέσεις υπουργών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π.) του Κινήματος Αλλαγής, η Μενδώνη Στυλιανή (Λίνα) και ο Χρυσοχοΐδης Μιχαήλ διαγράφονται από μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται πως η Φώφη Γεννηματά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία χαρακτήρισε τη νέα Κυβέρνηση ως Κυβέρνηση “μαμούθ” ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αντιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα με τις μεταγραφές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως το ΚΙΝΑΛ δεσμεύεται να ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση.

Ολόκληρο το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ:

«Η νέα Κυβέρνηση θα κριθεί για το έργο της από τους πολίτες.

Το Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση, υπερασπίζοντας με σθένος τα λαϊκά συμφέροντα.

Η Κυβέρνηση μαμούθ του κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει και μεταγραφές, που αποδεικνύουν ότι ο σημερινός Πρωθυπουργός μιμείται τις πρακτικές του κ Τσίπρα».

Το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι ούτε νέο ούτε μικρό ούτε ευέλικτο:

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα της Ν.Δ, ούτε νέο είναι, ούτε μικρό κι ευέλικτο, όπως δήλωνε ο κ. Μητσοτάκης. Πρώην υπουργοί της περιόδου 2012-14, καθώς και μια σειρά εξωκοινοβουλευτικοί, νεοφιλελεύθεροι τεχνοκράτες, υφυπουργοί με αρμοδιότητες τις οποίες είχαν, μέχρι πρότινος, Γενικοί Γραμματείς, ένταξή των αρμοδιοτήτων για το Προσφυγικό, αλλά και για τη Σωφρονιστική Πολιτική, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάτι που δεν υπάρχει σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. 51 υπουργοί και υφυπουργοί, για να καλυφθούν οι φιλοδοξίες όσο περισσότερων στελεχών της Ν.Δ. Τελικά, το μόνο που σπανίζει από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι οι γυναίκες. Κακή αρχή, ήδη από την πρώτη μέρα».