Δέσμευση λογαριασμών του Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis, του προστατευόμενου μάρτυρα που τελικά βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου.

Κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε η δέσμευση λογαριασμών του Νίκου Μανιαδάκη από την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αξιόποινη πράξη της παθητικής δωροδοκίας κατ΄εξακολούθηση. Όπως προκύπτει, η ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο από τον κ. Μανιαδάκη υπερβαίνει το ποσό των 150.000,00 ευρώ.

Ο Νίκος Μανιαδάκης προέκυψε πως για τη διετία 2010-2012 και 2013-2014, όταν δηλαδή, διετέλεσε και Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας, ζήτησε ή έλαβε με ή χωρίς τη μεσολάβηση, δωροδοκία από εκπροσώπους της Novartis, ζημία που όπως αναφέραμε εκτιμάται στα 150.000,00 ευρώ και άνω.

Έτσι, προχωρά η δέσμευση λογαριασμών του Νίκου Μανιαδάκη καθώς και της συζύγου του. 

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Μανιαδάκης ελέγχεται και για ενεργητική δωροδοκία αλλά και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πάντως, πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Μανιαδάκης μέσω του συνηγόρου του κατέθεσε ένσταση ακυρότητας σε βάρος της δίωξης που του ασκήθηκε, υποστηρίζοντας ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, και πως δεν αρκεί μόνο η ασαφής χωρίς κανένα πραγματικό περιστατικό μαρτυρία του ετέρου προστατευόμενου μάρτυρα σε βάρος του.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, εσφαλμένα του αποδόθηκε , καθώς δεν είχε δημόσιο αξίωμα, αλλά ήταν άτυπος σύμβουλος υπουργών.

Επιπλέον ο κ. Μανιαδάκης προσέφυγε και σε βάρος της διάταξης με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, υποστηρίζοντας ότι αφού είναι άκυρη η ποινική δίωξη σε βάρος του, η εισαγγελία δεν μπορούσε να του απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου ο Μανιαδάκης | Υπό έρευνα για ξέπλυμα