Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έχει ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για το πόρισμα για την Novartis, η οποία αναμένεται να είναι μαραθώνια και “σκληρή”. «Eπιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis. Όσα δηλώνουν Αβραμόπουλος, Πικραμμένος, Στουρνάρας, Λυκουρέντζος, Σαμαράς Κουτρουμάνης, Σαλμάς, Γεωργιάδης, Λοβέρδος και Βενιζέλος.

Δέκα κάλπες στη Βουλή για το πόρισμα για τη Novartis καθώς η Ολομέλεια θα κληθεί να τοποθετηθεί με μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος της Προανακριτικής για την υπόθεση και τα 10 φερόμενα εμπλεκόμενα πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Η πρόταση για 10 κάλπες -δηλαδή μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο- έγινε απ’ τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους νομιμότητας της διαδικασίας και αποφυγής ενστάσεων για ακυρότητά της, παραπέμποντας και στην άποψη των υπηρεσιών της Βουλής.

Να σημειωθεί πως το ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η ΝΔ. Μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ανακοινώθηκε πως αποχωρεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη από τη συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis. Λίγο αργότερα, και ο Βασίλης Λεβέντης ανακοίνωση την αποχώρηση του κόμματός του απ’ την ψηφοφορία.

Η επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis:

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος είναι και ένα από τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, λόγω καθηκόντων δεν μπορεί να παρευρεθεί στη Βουλή. Στην επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis υπογραμμίζεται ότι η σκευωρία κατέρρευσε και «οι σκευωροί “προστατευόμενοι” ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από τη δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας».

Με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής

Η επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis εστιάζει στο γεγονός ότι τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822», δεν έχουν ουσιαστικά στοιχεία αλλά επιχειρούν «αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στην Βουλή και στα ΜΜΕ για το ” δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Κατά τον κ. Αβραμόπουλο, σημαντικό στοιχείο για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα ήταν τα πορίσματα των Ελέγχων που διεξήχθησαν από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, παράλληλα με τις εργασίες της Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, «πορίσματα όμως που δεν ζητήθηκαν από τους βουλευτές της πλειοψηφίας διότι οι έλεγχοι δεν αποκάλυψαν απολύτως τίποτα» αναφέρεται στην επιστολή.

Η σημερινή πρόταση της πλειοψηφίας, συνιστά εν τοις πράγμασι ομολογία ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων. Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας, είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, «ψευδών εντυπώσεων» στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών

Όπως σημειώνεται στην επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis, η Ολομέλεια Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί θα έπρεπε να ολοκληρώσει το έργο της, «να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης» σημείωνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτηριστικά.

Τέλος, καλεί τους βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

Απ’ την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτήθηκε «από πού έως πού μια τέτοια εισαγγελική διάταξη έπρεπε να καταστεί δημόσια παρότι αφορά την ποινική προδικασία που είναι μυστική και από πού έως πού έπρεπε να διαβιβαστεί στη Βουλή; Από ποτέ διαβιβάζονται στη Βουλή οι δικογραφίες στις οποίες πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι μηνυτές;».

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καταγγέλλει πως ο αντιεισαγγελέας δεν εξέτασε τη μήνυση, δεν έλαβε καταθέσεις και δεν ζήτησε κανένα πρόσθετο στοιχείο.

Αναμένονται οι εισηγήσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση.

Πικραμμένος: Δεν έχω καμία σχέση με το σκάνδαλο Novartis

«Δεν έχω καμία σχέση με το σκάνδαλο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος κατά την εισήγησή του από το βήμα της Βουλής.

«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου πιο όργανο θα κριθεί αρμόδιο ώστε να εξετάσει και να διαλευκάνει την υπόθεση» επισήμανε ο κ. Πικραμμένος τονίζοντας ότι φοβάται πως με την διαδικασία που ακολουθείται αυτό μπορεί και να μην συμβεί ποτέ.

Κατά τον πρώην Πρωθυπουργό, η διαδικασία προσβάλλει βάναυσα την υπόληψή του και την ίδια τη δικαιοσύνη ενώ ο ίδιος ζήτησε να ριχθεί “φως” στην υπόθεση και άμεσα.

«Αν συρθεί επί μακρόν θα συνεχίζεται να σπιλώνεται το όνομα και κάποιοι θα πειστούν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη», υπογράμμισε ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως δεν έχει καμία σχέση με το «επικαλούμενο σκάνδαλο Novartis».

Στουρνάρας: Διεκδικώ να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια

«Είναι καθήκον μου να διεκδικήσω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και τα ονόματα των ψευδομαρτύρων και να αποδοθούν ευθύνες», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, από το βήμα της Βουλής, ενώ έκανε λόγο για μια «σκευωρία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία».

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπως είπε, νίπτει τας χείρας της για το θέμα αυτό.

Είχε πει πως αν νίψει τας χείρας της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα έχει απεμπολίσει το χρέος της να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών. Με λύπη διαπιστώνω σήμερα ότι η πλειοψηφία της επιτροπής επέλεξε όχι μόνο να νίψει τας χείρας της αλλά και να παραδοθεί στη συκοφαντία αρνούμενη να εξετάσει την υπόθεση

Ο κ. Στουρνάρας κατά την ομιλία του, δήλωσε πως «η υπόθεση των δέκα θα συνεχίσει να προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα πλήττοντας βάναυσα το θεσμικό της υπόβαθρο» ενώ μίλησε για διεθνή δυσφήμηση προς το πρόσωπό του.

Αντιμετώπισα διεθνή δυσφήμηση από όσους επέλεξαν να διατηρήσουν την ηχώ της συκοφαντίας όπως για παράδειγμα με την ερώτηση του κ. Κούλογλου προς τον κ. Ντράγκι για το αν έχει ενημερωθεί για τις κατηγορίες σε βάρος μου. Ελληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε τέτοιο ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον διοικητή της ΤτΕ νομίζοντας ότι έτσι δυσφημίζει τον διοικητή αλλά ουσιαστικά έτσι δυσφήμισε τη χώρα του

Λυκουρέντζος: «Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα»

«Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει» δήλωσε ο κ. Λυκουρέτζος τονίζοντας πως από την πρώτη στιγμή ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών, την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, έρευνα του ονόματος και της ζωής του.

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», επισήμανε κατά την εισήγησή του, ο πρώην υπουργός Υγείας, ενώ έκανε λόγο για μια «άθλια ψευδομαρτυρία που θα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μαζί με κάθε απόπειρα σπίλωσής» του, αλλά και για σκοπιμότητες.

Αναφορικά με τις δέκα κάλπες, δήλωσε πως  τις δέκα κάλπες, δήλωσε πως «υποτίθεται ότι κρινόμεθα ατομικά, αλλά χωρίς διατυπωμένες κατηγορίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μερίδα του Τύπου, αλλά και ορισμένοι κύκλοι, «επιμένουν να κατασκευάζουν ενόχους, επιμένουν στην άθλια πρακτική της σπίλωσης» ενώ τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με στελέχη της Novartis.

Ο κ. Λυκουρέντοζς επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία διαχειρίστηκε την υπόθεση καταλογίζοντάς της «βαρύτατες ηθικές ευθύνες για τις πρακτικές που ακολούθησε» και οι οποίες -όπως είπε- συντηρούν αδίκως τη σπίλωσή του.

Κατά τον ίδιο η Κυβέρνηση υπηρετεί σκοπιμότητες ενώ δεν διερευνά σε βάθος την υπόθεση Novartis αλλά αποποιείται τις ευθύνες της.

Πρόκειται για κραυγαλέα αντίφαση, η οποία όχι μόνον αισθήματα απογοήτευσης δικαιολογεί, αλλά και εύλογες ανησυχίες για την ποιότητα της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Επιμένω σε όσα ανέφερα με την ομιλία μου, στην Ολομέλεια της Βουλής, την 21η Φεβρουαρίου 2018. Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού

 

Ειδικό δικαστήριο για Τσίπρα ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Δριμύτατη ήταν η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά την εισήγησή του στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.

«Οταν ένας πρώην πρωθυπουργός καταθέτει όχι μια απλή μήνυση αλλά μήνυση συστάσεως συμμορίας είναι δυνατόν να μην τον καλέσει ο εισαγγελέας να καταθέσει; Κι όμως συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Το έκαναν από αλαζονεία; Κυρίως το έκαναν από φόβο. Αυτά δεν μπορούν να μπουν στο αρχείο, θα ανασυρθούν, έχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας και αυτός και οι συνεργοί του

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε από μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο kai «στέλνει τη σκευωρία σε βάρος μας στην τακτική δικαιοσύνη. Τι νόημα έχει να ψηφίζεις “ναι” σε έναν και “όχι” σε άλλον;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στον ίδιο τόνο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που επιδιώκει είναι να μείνει η σπίλωση και η σκιά σε βάρος των δέκα κορυφαίων πολιτικών προσώπων-στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων, τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στη χαρακτηρισμένη ως «σκανδαλώδη» υπόθεση Novartis.

Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση σε βάρος μας, η σκιά και αυτό προτείνουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Το οφείλω στον λαό, στην παράταξή μου και στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Όπως λέτε κι εσείς “αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη”. Σας ευχαριστώ που μόνοι σας αποκαλυφθήκατε. Γνωρίζατε τις κατηγορίες πριν ακόμα υπάρξουν και τις διαρρέετε στον Τύπο πριν τις καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες

Όσον αφορά στην οικονομία και το πλεόνασμα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αν δεν πληρώνετε τις συντάξεις τότε θα υπάρχει ταμείο, δεν μας λέτε όμως ότι προκαλέσατε δύο χρόνια επιπλέον ύφεσης».

Μας λέτε ότι θέλετε να λύσετε το Μακεδονικό. Μας λέτε ότι δείξατε ανθρωπισμό ανοίγοντας τα σύνορα στους πρόσφυγες. Στην ουσία ανοίξατε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρέδωσε την Αθήνα στο έλεος του Ρουβίκωνα και «των άλλων ταγμάτων εφόδου, αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένους για κακούργημα από τους φυλακές. Και ζητάτε από τον ανήμπορο κόσμο όταν μπαίνουν οι ληστές να κάνουν πως κοιμούνται. Τέτοιο κατάντημα».

Κουτρουμάνης: Ζητήσαμε να ερευνήσετε την υπόθεση και δεν το κάνετε

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρώην Υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε πως ζητήθηκε να ερευνηθεί η υπόθεση και η Κυβέρνηση δεν το έκανε.

«Το μεγάλο πάρτι στο χώρο των φαρμάκων σταμάτησε το 2010 καθώς ήταν  συνειδητή επιλογής μας και είχαμε τη βούληση να τα βάλουμε με τα μεγάλα κυκλώματα που υπήρχαν στο χώρο. Μέσα από τον έλεγχο της συνταγογράφησης  και της μείωσης των τιμών  καταφέραμε να ρίξουμε τη δαπάνη» δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης κατά την εισήγησή του.

Ο πρώην Υπουργός αναρωτήθηκε τι φοβήθηκε η Επιτροπή και δεν προχώρησε στην έρευνα για τη Novartis, ενώ άφησε αιχμές για μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του σκανδάλου.

Γιατί δεν φέρανε τους μάρτυρες  για να φανεί ποιοι χρηματίστηκαν και αν χρηματίστηκαν. Δεν είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να κληθούν οι μάρτυρες  και άνθρωποι που εμπλέκονται με την υπόθεση. Γιατί δεν κάλεσε η επιτροπή ανθρώπους της Novartis όπως τον κ. Φρουζή

Κατά τον κ. Κουτρουμάνη, στόχος της Κυβέρνησης ήταν να στηθεί μια παράσταση ενοχοποίησης αντιπάλων με δέκα κάλπες πριν τρεις μήνες και δέκα σήμερα και να μείνει η ρετσινιά και βλέπουμε.

«Τι θα γίνει στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη πει ότι δεν έχω αρμοδιότητα. Θα μας μείνει η ρετσινιά;» αναρωτήθηκε ενώ προσέθεσε πως «δεν ήθελε και δεν θέλει να διερευνηθεί το σκάνδαλο. Θέλει ομήρους τους πολιτικούς της αντιπάλους, υπογράμμισε.

Σαλμάς: Πολλή φασαρία για το τίποτα

«Το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό και αφορά μεσαία στελέχη της Διοίκησης, γιατρούς και φαρμακοποιούς αλλά όχι πολιτικά πρόσωπα» δήλωσε ο κ. Σαλμάς κατά την εισήγησή του στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, ενώ απέρριψε τις κατηγορίες δηλώνοντας πως δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο.

«Είμαι πολύ θυμωμένος» δήλωσε ο κ. Σαλμάς.

Γεωργιάδης: Όποιος είναι εμπλεκόμενος θα πάει στο δικαστήριο

Κατά την εισήγησή του από το βήμα της βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως τα τρία χρόνια που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, «μας δίδαξε την τυραννία της πλειοψηφίας».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis δήλωσε πως «όποιος είναι εμπλεκόμενος σε αυτήν την ιστορία, θα πάει στο δικαστήριο», ενώ έκανε λόγο γα σκευωρία από τη μεριά της Κυβέρνησης.

Ο ίδιος δήλωσε την επιθυμία του να δικαστεί καθώς δεν θέλει να έχει την “υποχρέωση” σε κανέναν.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως αυξήθηκε το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι «όλο αυτό το στήσατε για να γράφετε στις εφημερίδες “αρνούνται να προσέλθουν”».

«Εσείς αρνηθήκατε το δικαίωμά μας να σας φέρουμε τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αθωότητά μας στην Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λοβέρδος: Μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας

Ο πρώην υπουργός της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε λόγο για μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας ενώ χαρακτήρισε ως «πλεκτάνη» την υπόθεση Novartis.

Σ’ αυτό το μαύρο κεφάλαιο έχουν γραφτεί μόνον οι πρώτες σελίδες, ενώ οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν, τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «ξέρουμε ποιοι είναι πως εκβιάστηκαν οι κουκουλοφόροι-ψευδομάρτυρες».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στην ύπαρξη σκοτεινής σχέσης των ψευδομαρτύρων με αυτή την υπόθεση αλλά και με άλλους η οποία «καθιστά παράνομη την προστασία τους μέσω της ανωνυμίας»

Τα μέλη της σπείρας να ξέρουν πως εδώ είναι Ελλάδα και τίποτα δεν μένει κρυφτό. Αν πιστεύουν πως κάποιο θέμα ξεχνιέται όταν φύγει από την δημοσιότητα, κάνουν λάθος. Οι πληγές που άνοιξαν φεύγουν μόνο με την τιμωρία τους

Ο πρώην υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως η πλεκτάνη φάνηκε από την αρχή με τις καταθέσεις των ψευδομαρτύρων, οι οποίοι κατηγόρησαν για απίθανα πράγματα

«Επί υπουργίας μου η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε αισθητά και η σπατάλη είχε αρχίσει να κατεδαφίζεται. Πώς είναι δυνατόν να με κατηγορείτε ότι δήθεν έλαβα χρήματα», συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος έκανε λόγο για λάσπη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, «η λάσπη που πετάξατε γύρισε πάνω σας. Είστε καλυμμένοι με λάσπη».

Βενιζέλος: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τοποθέτησή του απ’ το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην πρόταση «Μακεδονία του Ίλιντεν» για την ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως είναι επιτομή του αλυτρωτισμού, σημειώνοντας πως αναμένει διάψευση από την Κυβέρνηση.

Μάλιστα κάλεσε την Κυβέρνηση «να διαβάσει ιστορία» και «να μην παίζει με κρίσιμα κεφάλαιά της».

Αναφορικά με τη Novartis, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι αρχίζει ο εφιάλτης της Κυβέρνησης και σχολίασε: «Άνθρακες ο θησαυρός».

Μιλώντας για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο ίδιος είπε πως «ο νέος Γαλιλαίος εμφανίστηκε προηγουμένως ενώπιον σας και είπε ότι “η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών… αλλά δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα”. Στρίβειν δια του αρραβώνος».

Ολόκληρη η επιστολή Αβραμόπουλου για τη Novartis:

Αξιότιμε Κ. Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Με πραγματική λύπη απευθύνομαι σήμερα προς το Σώμα, προκειμένου να εκθέσω τις απόψεις μου, για την εξέλιξη μιας διαδικασίας, η οποία δεν τιμά τους εμπνευστές της ούτε για την τήρηση της δημοκρατικής τάξης ούτε για το αίσθημα Δικαιοσύνης και τον σεβασμό των Ατομικών Δικαιωμάτων των μελών του Πολιτικού κόσμου, ακόμη και αν η διαδικασία αυτή γίνεται κατά των πολιτικών αντιπάλων της σημερινής πλειοψηφίας, τα οποία παραβιάζονται κατά τον πλέον ΚΑΤΑΦΩΡΟ τρόπο.

Στο πνεύμα αυτό με βαθύτατο σκεπτικισμό, διαπιστώνω ότι η κυβερνητική πλειοψηφία σε σύγκρουση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, πλην ίσως της Χρυσής Αυγής, επιχειρεί την συνέχεια της υπόθεσης αυτής.

Προκειμένου να τοποθετηθώ στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία, αναφέρομαι κατ’ αρχάς στο από 20/2/2018 ήδη κατατεθέν υπόμνημά μου και τα συνημμένα σ’ αυτό έγγραφα, τα οποία αφορούσαν την από 12-02-2018 Πρόταση Σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, με την επισήμανση ότι από τη διαδικασία, η οποία ακολούθησε στην Επιτροπή της Βουλής, αλλά και από το πόρισμα της πλειοψηφίας, προκύπτει ότι επιβεβαιώθηκα πλήρως ως προς την ανυπαρξία οποιουδήποτε στοιχείου εναντίον μου, αλλά και όσον αφορά τις διαπραχθείσες, από τους ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς τους, πραγματικά αξιόποινες πράξεις, οι οποίες αναμένω να διερευνηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχω προσφύγει και στη διερεύνηση των οποίων επιμένω με κάθε νόμιμο μέσο που έχω στη διάθεσή μου.

Η αλήθεια θα αναδειχθεί όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι να την σκιάσουν με αδόκιμες διαδικασίες, νομικούς ακροβατισμούς και παραβίαση βασικών κανόνων για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτικών και του Συντάγματος!!!

Εννοώ φυσικά την ανάδειξη της αλήθειας σε δικαστικό πλέον επίπεδο και την τιμωρία των σκευωρών, διότι σε ουσιαστικό και πολιτικό επίπεδο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η σκευωρία ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ και οι σκευωροί «προστατευόμενοι» ή όχι, προσπαθούν να διασωθούν από την δίκαιη οργή των θυμάτων τους, καθώς και την απαξίωσή τους στην κοινή γνώμη της χώρας, αλλά και τη Δικαιοσύνη, με την οποία αργά ή γρήγορα θα βρεθούν αντιμέτωποι.

Τα προτεινόμενα πορίσματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, παρά τις 60 σελίδες τους και τις ιστορικές αναδρομές ακόμη και μέχρι το 1822!!!, είναι απόλυτα ΚΕΝΑ κάθε ουσιαστικού περιεχομένου, επιχειρούν αποκλειστικά και μόνο να διαχειριστούν την κατάρρευση, όσων οι ίδιοι Βουλευτές, οι οποίοι τα υπογράφουν, διατυμπάνιζαν στη Βουλή και στα ΜΜΕ για το «δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους», υπογράφοντας πάλι οι ίδιοι την πρόταση παραπομπής, την οποία «πρότασή τους» τώρα κρίνουν ως νομικά αβάσιμη και απαράδεκτη!!!, αφού την υπέβαλλαν στην αναρμόδια κατά τους ίδιους Βουλή και ενώ προηγουμένως είχαν ψηφίσει υπέρ της πρότασης αυτής στην Ολομέλεια»!!!

Θα περίμενα επίσης τα μέλη της Επιτροπής της κυβερνητικής πλειοψηφίας να απαιτήσουν από την Εισαγγελία κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς να καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων τα πορίσματα των Ελέγχων που διεξήχθησαν, παράλληλα με τις εργασίες της Επιτροπής, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ίδιων των πολιτικών προσώπων και των συγγενών τους, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι αυτοί, αντί να αποκρύπτουν τα εν λόγω πορίσματα και να επιμένουν στο διασυρμό των πολιτικών προσώπων, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι οι εν λόγω έλεγχοι ΔΕΝ αποκάλυψαν απολύτως ΤΙΠΟΤΕ.

Τα πορίσματα αυτά θα αποτελούσαν σημαντικό στοιχείο για τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή, ώστε κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση, αντίθετα όμως, προτιμούν να αποκρύπτουν με κάθε τρόπο την αλήθεια, προκειμένου να συνεχίζουν την συκοφαντική τακτική τους.

Η σημερινή πρόταση της πλειοψηφίας, συνιστά εν τοις πράγμασι ΟΜΟΛΟΓΙΑ ανυπαρξίας στοιχείων και αδυναμίας στήριξης της κατηγορίας (την οποία οι ίδιοι απηύθυναν) ακόμη και σε επίπεδο απλών ενδείξεων.

Μοναδικός σκοπός της σημερινής διαδικασίας, είναι η δημιουργία, για μια ακόμη φορά, «ψευδών εντυπώσεων» στην κοινή γνώμη ότι δήθεν υφίσταται ακόμη κάποιο αντικείμενο ελέγχου και έρευνας ποινικών ευθυνών, ισχυριζόμενοι ότι απλώς αλλάζουν τον αρμόδιο για τη διενέργειά του (η Δικαστική εξουσία αντί της Βουλής), πλην όμως η Δικαστική εξουσία αποφάνθηκε ήδη ότι αποκλειστικά αρμόδια είναι η Βουλή, όταν απέστειλε τον σχετικό φάκελο και η Ολομέλεια της Βουλής συνέστησε Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η δημιουργία, σκόπιμα, ψευδούς σύγκρουσης αρμοδιότητας μεταξύ Βουλής και Δικαιοσύνης, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνον στη διατήρηση της υπόθεσης σε εκκρεμότητα για λόγους εντυπώσεων, παραβλέποντας ότι η διαχείριση αυτή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υποβαθμίζει τον πολιτικό πολιτισμό και τη Δημοκρατία στη χώρα μας, τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική.

Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η συγκροτηθείσα από την Ολομέλεια Επιτροπή, όφειλε να ολοκληρώσει το έργο της, να έχει το θάρρος να δεχθεί ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για κανένα πολιτικό πρόσωπο και να προτείνει στην Ολομέλεια να επικυρώσει την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής λόγω ανυπαρξίας οποιασδήποτε έστω ένδειξης.

Ενόψει όλων των ανωτέρω,

Καλώ τις/τους κκ Βουλευτές να κρίνουν κατά συνείδηση, να υπερβούν το κομματικό συμφέρον και την κομματική πειθαρχία και να ψηφίσουν για κάθε πολιτικό πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο στη βάση της προσωπικής τους πεποίθησης και της συνείδησής τους.

Αθήνα, 17 Μαΐου 2018

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Δέκα κάλπες στη Βουλή για το πόρισμα για τη Novartis