«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς»

LIKE US ON FACEBOOK

«Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει ο εφιάλτης μας…προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας» δήλωσε ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη, ο οποίος μαζί με τον Μητρετώδη βρίσκονται υπό κράτηση για 47 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη δήλωσε πως έχει αλλάξει η ζωή τους, αλλά κάνουν υπομονή, ενώ ανέφερε πως πλέον και τα δύο παιδιά έχουν συνειδητοποιήσει πως η κράτησή τους μπορεί να κρατήσει περισσότερο.

Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου

Ο πατέρας του λοχία Κούκλατζη μίλησε στο «Έθνος» επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κατηγορητήριο, «επί ενάμισι μήνα οι Τούρκοι δεν έχουν απαγγείλει κατηγορητήριο» δηλώνοντας πως δεν γνωρίζουν πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης.

Μιλώντας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ανέφερε πως είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ο χρόνος περνάει αργά αλλά στη φυλακή τους φέρονται καλά. Διαβάζουν βιβλία για να περάσει και ο χρόνος τους.

Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζατζάκη αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο

Πλέον, έχουν συνειδητοποιήσει πως αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει περισσότερο απ’ όσο νόμιζαν αλλά οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν το βάζουν κάτω.

Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση

Να επισημάνουμε πως απ’ τη μεριά της Τουρκίας, υποστηρίζουν πως βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα πράξει τα δέοντα, ενώ φαίνεται πως έχουν συνδέσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα, ωστόσο απ’ τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να αναφερθούν στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απ΄τη μεριά της Τουρκίας, παρουσία της Ύπατης Εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι. Η ολομέλεια θα συζητήσει τα βήματα που πρέπει να ληφθούν για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται χωρίς να τους έχει αποδοθεί επίσημα κατηγορία.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved