Αφού ως λαός φαίνεται πως δεν βάζουμε μυαλό με τις παραβάσεις, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έστησε «μπλόκα» για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνται μέσα σε Λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Αν αναρωτιέσαι πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν μέσα σε μια ημέρα, δεν θα σε κρατήσουμε άλλο σε αγωνία: 204 παραβάσεις λόγω οδήγησης σε Λ.Ε.Α. βεβαιώθηκαν μέσα σε μια μέρα, αριθμός που θα έπρεπε να μας κάνει να νιώθουμε ντροπή.

Πιο συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 204 τέτοιες παραβάσεις: 186 σε επιβατικά Ι.Χ., 12 σε φορτηγά και έξι σε λεωφορεία.

Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Η ΕΛ.ΑΣ. θυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και γι’ αυτό, σε περίπτωση παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Επισημαίνει ότι η χρήση της Λ.Ε.Α. προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και πως οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Διαβάστε ακόμα:

Το video που θα σε πείσει ότι δεν πρέπει να οδηγούμε ΠΟΤΕ στη ΛΕΑ χωρίς σοβαρό λόγο