Δεν συνδέεται με την ελληνική σημαία ο θάνατος του Κατσίφα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ούτε σχετικές μαρτυρίες.

Δεν έχει σχέση με την ελληνική σημαία ο θάνατος του Κατσίφα, όπως αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίες. Βασίζουν την θέση αυτή στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ούτε μαρτυρίες κατά τις οποίες να συνδέεται η ένοπλη συμπλοκή στην Αλβανία με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό, απ’ την πρώτη στιγμή υπήρξε επικοινωνία για το περιστατικό μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, με τον Αλβανό ομόλογό του, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για το περιστατικό, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν , πηγές της ΕΛ.ΑΣ., «έχουν δρομολογηθεί μέσω της διπλωματικής οδού, όλες οι ενέργειες για τη συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στις έρευνες, ώστε να ενημερώνεται και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Το ΥΠΕΞ καλεί την πρέσβη της Αλβανίας για διάβημα διαμαρτυρίας

Το ζήτημα λαμβάνει σημαντικές διαστάσεις, καθώς το ελληνικό υπουργείο καλεί την πρέσβη της Αλβανίας στην Ελλάδα, προκειμένου να της επιδοθεί σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας για τα όσα έγιναν και οδήγησαν στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά παραμένουν και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την προστασία πιθανών στόχων, όπως είναι η πρεσβεία της Αλβανίας και τα προξενεία, επιχειρήσεις και καταστήματα που ανήκουν σε άτομα αλβανικής καταγωγής και στέκια Αλβανών.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία κρατούνται Αλβανοί κατάδικοι, καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια μέσα στις φυλακές.

Παράλληλα, να σημειωθεί πως η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε πως το επεισόδιο που σημειώθηκε στον Γέρακα, με τη συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών, δεν σχετίζεται με τον θάνατο του Κατσίφα, αλλά με ξεκαθάρισμα λογαριασμών που αφορούσαν ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης:

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον θάνατο του Κων. Κατσίφα στην Αλβανία

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ