Δεν έχουν τέλος οι ύποπτοι φάκελοι με σκόνη | ΑΕΙ, κολέγια και Μόρια στο στόχαστρο

LIKE US ON FACEBOOK

Στους 29 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι ύποπτοι φάκελοι με σκόνη, με ΑΕΙ, κολέγια και Μόρια να έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο στόχαστρο. Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές από χθες Πέμπτη.

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των ύποπτων φακέλων που έχουν σταλεί σε ΑΕΙ, κολέγια αλλά και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια. Συνολικά, έχουν σταλεί 29 ύποπτοι φάκελοι με σκόνη κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές.

Και οι 29 φάκελοι εξετάζονται ενώ σύμφωνα με αναφορές έχουν αποσταλεί και δύο ύποπτα δέματα όχι όμως με αποστολέα την Ινδία, όπως στους προηγούμενους φακέλους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν φάκελο που έφτασε στο ΚΥΤ της Μόριας από Ομάν και έναν απ’ τους φακέλους προς Πάτρα από Ντόχα.

Ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου.

Ο πρώτος ύποπτος φάκελος στάλθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίο στη Μυτιλήνη κι έκτοτε έχουμε μαζικές αποστολές σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Οι περισσότεροι φάκελοι έχουν αποστολέα από την Ινδία – σε αρκετές περιπτώσεις περισσότεροι από ένας- στους οποίους υπήρχαν φυλλάδια υπέρ του Ισλάμ και κείμενα γραμμένα στα αραβικά και στα αγγλικά.

Σήμερα Παρασκευή βρέθηκαν ύποπτοι φάκελοι στα Πανεπιστήμια και κολέγια σε: Λαμία, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, δύο στην Πάτρα, Κόρινθο, Mediterranean στη Θεσσαλονίκη,Καλαμάτα, τρίτος φάκελος στην Κοζάνη. Πάντειο, Αργολίδα, ΚΥΤ Μόριας από το Ομάν, ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΑΚΤΟ».

Να σημειωθεί ότι έπειτα από την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του Χημείου του Κράτους, προέκυψε πως πρόκειται για πιθανή σκόπιμη προσθήκη βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Απ’ τη μεριά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που βρεθεί ένας τέτοιος φάκελος στα χέρια μας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Ερεθιστική ουσία στους φακέλους | Επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Photo: Intime
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved