Δεμένα τα καράβια καθώς αποφασίστηκε απεργία της ΠΝΟ, έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Δεμένα τα καράβια τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, καθώς αποφασίστηκε απεργία της ΠΝΟ έπειτα από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

Κι ενώ όλοι περίμεναν την απόφαση της ΠΝΟ, αυτή έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού έληξε και η συνεδρίαση. Αποφασίστηκε, λοιπόν, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, με προοπτική κλιμάκωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.

Πηγές αναφέρουν πως ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μιχάλης Σακέλης, προσπάθησε να παραβρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, όμως υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη ναυτεργατικών σωματείων και αποχώρησε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την απεργία της ΠΝΟ

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΝΟ, «η αρνητική, μέχρι σήμερα, συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων “καλοθελητών” για τη δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών».

Η ΠΝΟ αναφέρει πως την ευθύνη για αυτές τις καταστάσεις φέρει η εργοδοσία.

Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτές τις καταστάσεις είναι η ίδια η εργοδοσία, η οποία με την αθέμιτη τακτική κωλυσιεργία της, που ακολούθησε και ακολουθεί, και εμμένοντας στις στείρες διαπραγματευτικές της θέσεις αρνούμενη να χορηγήσει ουσιαστική αύξηση στους μισθούς των ναυτεργατών επί οκτώ συνεχόμενα χρόνια, χωρίς να υποτιμάται η σημασία και των λοιπών εκκρεμούντων αιτημάτων του κλάδου μας, έσπρωξε στην κυριολεξία στη λήψη της απόφασης για κήρυξη και πραγματοποίηση της απεργιακής κινητοποίησης στις 3-9-2018 με προοπτική κλιμάκωσης

Διαβάστε επίσης:

Αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες του «Ελευθέριος Βενιζέλος» | Το πλοίο είναι στον Πειραιά (Photos)